Ενεργειακό: Σβήνουν τα φώτα, κλείνουν τους φούρνους τα νοικοκυριά

Τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να πειθαρχούν στις εκκλήσεις για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Η χώρα μας έχει πετύχει μείωση που φτάνει το 13%, αρκετά υψηλότερη από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κυμαίνεται γύρω στο 10%. Εάν τον Οκτώβριο η μείωση της κατανάλωσης φτάσει το 15%, θα αρχίσουν και τα μπόνους.

Σύμφωνα με το Star, περισσότερο τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις, παρά οι μεγάλες βιομηχανίες, πειθαρχούν στις εκκλήσεις για μείωση της κατανάλωσης.

Η χώρα μας έχει πετύχει μείωση που φτάνει το 13%, αρκετά υψηλότερη από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κυμαίνεται γύρω στο 10%.

Ο Γιώργος Σαραντάκος βρέθηκε στην κουζινα της κ. Νίκης Τουρνατζή, που όπως λέει, προσπαθεί να εξοικονομήσει ρεύμα, από όπου και όπως μπορεί ακόμα και απο μικρές λεπτομέρειες.

Φαίνεται μάλιστα, ότι τελικά τα νοικοκυριά αλλά και οι μικρο-επιχειρηματίες στις γειτονιές κάνουν τη μεγαλύτερη οικονομία στο ρεύμα.

Η χώρα μας πάει καλά πάντως όσον αφορά τη μείωση στην κατανάλωση ενέργειας, λίγο πάνω από 11% τον Ιούλιο, στο 13% τον Αύγουστο και ο στόχος για τον Οκτώβριο είναι το 15% για να πάρουν και το bonus όσοι το πετύχουν.