Ενημέρωση από την κυβέρνηση για Τουρκία και Καστελόριζο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς για τις εξελίξεις με την τουρκική προκλητικότητα ζήτησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, “μετά τη σύσκεψη για τις εξελίξεις με την Τουρκία, οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος και Θοδωρής Δρίτσας ζήτησαν επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς”.

Τσίπρας: Τίποτε λιγότερο από όσα κάναμε εμείς τον Οκτώβριο του 2018

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις έρευνες του τουρκικού πλοίου συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου με την συμμετοχή του τομεάρχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για θέματα Εθνικής Άμυνας Θοδωρή Δρίτσα, του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ Πτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου, του πρώην αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά και του διπλωματικού του συμβούλου Βαγγέλη Καλπαδάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους συνεργάτες του φέρεται να είπε: «Μετά την πλήρη διπλωματική αποτυχία στη Σύνοδο Κορυφής, το ελάχιστο που περιμένω από την κυβέρνηση είναι, σε περίπτωση απόπειρας έρευνας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, να μην κάνει τίποτε λιγότερο από όσα κάναμε εμείς τον Οκτώβριο του 2018. Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2018 η Ελλάδα με τη φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς απέτρεψε τουρκικό πλοίο από το να πραγματοποιήσει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.