Ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας με το Κατάρ συμφώνησαν Κ. Μητσοτάκης και Αλ Θάνι

Με τον Εμίρη του Κατάρ Αλ Θάνι συναντήθηκε στην Ντόχα ο πρωθυπουργός και είχαν διευρυμένες συνομιλίες, όπου επιβεβαιώθηκε η βούλησή τους για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στην οικονομία και σε τομείς όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός. Συζήτησαν επίσης για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει τον σημαντικό διαμεσολαβητικό ρόλο που παίζει το Κατάρ, και τον Εμίρη να εκφράζει την εκτίμησή του για τις πρωτοβουλίες και τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως μεταδίδει από την Ντόχα ο απεσταλμένος της ΕΡΤ Δημήτρης Γκάτσιος, ο εμίρης του Κατάρ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική οικονομία.

Στο μέτωπο των επενδύσεων, το ενδιαφέρον των Καταριανών στρέφεται, κατά κύριο λόγο, στους τομείς της ενέργειας και των τουριστικών υποδομών, με αιχμή τα υπερπολυτελή καταλύματα.

Ο Εμίρης του Κατάρ, σε γεωπολιτικό επίπεδο, στάθηκε στο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι η Αθήνα, μέσω της γεωπολιτικής στρατηγικής που ακολουθεί συνομιλεί με όλα τα κράτη της περιοχής.

Το εξαιρετικό, όπως χαρακτηρίζεται κλίμα της συνάντησης, να βρίσκει επιστέγασμα στη συμφωνία να υπάρξει σύντομα επιχειρηματική αποστολή Καταριανών στην Αθήνα για τη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας.

Ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε μεταξύ άλλων: «Επαναβεβαιώσαμε την αμοιβαία βούλησή μας για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στην οικονομία και σε τομείς όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός. Η Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στην ενέργεια, τον τουρισμό, τον αγροδιατροφικό τομέα. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να συζητήσουμε την κατάσταση στη Γάζα και τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ο ρόλος του Κατάρ ως διαμεσολαβητής για την απελευθέρωση των ομήρων και την ειρήνη στην περιοχή είναι πολύ σημαντικός».