Ένοχοι και οι δύο αδερφοί για την δολοφονία του κτηνοτρόφου

Ένοχοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων οι δύο αδερφοί που κάθισαν στο εδώλιο για την δολοφονία του 63χρονου κτηνοτρόφου στο Άνω Μέρος Ρεθύμνου, τον Ιούλιο του 2018.

Στον 25χρονο βασικό κατηγορούμενο επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία του κτηνοτροφου και 14 έτη κάθειρξη κατά συγχώνευση για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στον Αλβανό εργάτη και για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Στον αδερφό του, ο οποίος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για άμεση συνέργεια, επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών και τριών μηνών.

Ο εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής κ. Διονύσης Βέρρας τόνισε ότι στους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν ποινές με βάση την πραγματική τους συμμετοχή στην δολοφονία του άτυχου κτηνοτρόφου και στην απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Αλβανού εργάτη. Η ποινική τους μεταχείριση, είπε, ότι είναι ανάλογη της απόφασης ενοχής τους. “Ήταν μία μεθοδικά προσχεδιασμένη δολοφονία που παραπέμπει σε πρακτικές εγκληματικών οργανώσεων. Μία δολοφονία που φωτίστηκε πλήρως στο ΜΟΔ Χανίων και για το λόγο αυτό ακολούθησαν και ποινές αυτές”.

Πηγή: cetalive