Ενώπιον της δικαιοσύνης οι αστυνομικοί που συνελήφθησαν για απόπειρα ληστείας σε μίνι μάρκετ μετανάστη από την Συρία

Σήμερα θα δικαστούν οι δύο αστυνομικοί οι οποίοι συνελήφθησαν στον Άγιο Παντελεήμονα, μετά απο καταγγελία ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ.

Πρόκειται για τον 57χρονο Ανθυπαστυνόμο Κ. Γ, υπηρετών στο Τ.Α. Νίκαιας και τον 53χρονο Αρχιφύλακα Κ.Α ο οποίος ανήκει οργανικά στο Α.Τ. Αιγάλεω, ωστόσο έχει βγεί σε αργία απο την υπηρεσία του.

Το χρονικό

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, το πρωί της περασμένης Παρασκευής και ενώ ο 23χρονος μετανάστης από την Συρία βρισκόταν στο πεζοδρόμιο μπροστά από το μαγαζί του, παρατήρησε ότι τρία άτομα κοίταζαν επίμονα προς το μέρος του, κατασκοπεύοντας το χώρο. Λίγα λεπτά μετά, ο ένας εξ αυτών τον πλησίασε και του είπε «Ασφάλεια, έλα μέσα», τραβώντας τον τουλάχιστον δύο φορές από το χέρι.

Ο ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ άρχισε να φωνάζει και να αντιστέκεται με κάθε τρόπο, καθώς κατάλαβε ότι δεν έχει μπροστά του αστυνομικούς αλλά ληστές. Όπως εξήγησε στη συνέχεια στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου τρεις άγνωστοι τον λήστεψαν με τον ίδιο τρόπο στο κατάστημά του.

Αυτή την φορά, υπάλληλος απέναντι καταστήματος άκουσε τις φωνές του, με τις οποίες καλούσε σε βοήθεια, και έτρεξε στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα για να καταγγείλει το περιστατικό.

Στο σημείο έφτασαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι εντόπισαν τον 23χρονο και δύο άντρες, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε ήταν αστυνομικοί. Ο τρίτος της ομάδας είχε προλάβει να φύγει, μετά από προτροπή των αστυνομικών (όπως είπε το θύμα). Ο ένας από τους αστυνομικούς υπηρετεί σε τοπικό Τμήμα Ασφαλείας περιοχής του Πειραιά και ο άλλος ανήκει οργανικά σε Αστυνομικό Τμήμα της δυτικής Αττικής (ωστόσο βρίσκεται σε αργία από την υπηρεσία του λόγω εμπλοκής του σε διάφορες υποθέσεις).