Ένοπλη επίθεση εναντίον του Καλού Κόμματος στην Κωνσταντινούπολη

Ένοπλη επίθεση από άγνωστο πραγματοποιήθηκε στα τοπικά γραφεία του Καλού Κόμματος, της Μεράλ Ακσενέρ, στη συνοικία Μέρτερ της Κωνσταντινούπολης.

Η σφαίρα από το όπλο του δράστη, ο οποίος τράπηκε σε φυγή, χτύπησε το παράθυρο του κτιρίου του κόμματος. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Έντονες αντιδράσεις 

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου. Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, καταδίκασε το γεγονός μέσω Twitter: «Καταδικάζω την ένοπλη επίθεση στην τοπική οργάνωση Κωνσταντινούπολης του Καλού Κόμματος. Μεταφέροντας τις καλύτερες ευχές μου στους φίλους μας, υπογραμμίζω την προσδοκία μας οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό

Αντιδρώντας στην επίθεση, ο σύμβουλος της προέδρου του Κόμματος IYI, Μπουρά Καβουντζού, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του προέδρου του AKP Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Μεράλ Ακσενέρ και είπε ότι η επίθεση ήταν αποτέλεσμα ρητορικής μίσους, προσβολών και απειλών, όπως «μην με κάνεις να ασχοληθώ μαζί σου στην Τουρκία το 2023. Το μεγαλύτερο πρόβλημα επιβίωσης αυτής της χώρας είναι η νοοτροπία που προκαλε;i αυτή τη γλώσσα μίσους!» είπε.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος του CHP, Σεγίτ Τορούν, καταδίκασε σφόδρα την ένοπλη επίθεση και ευχήθηκε «όλοι οι δράστες που εμπλέκονται στην πολιτική του φτηνού εκφοβισμού να λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου το συντομότερο δυνατό».