Ένοπλοι ληστές έφυγαν με λεία 100.000 λιρών από το σπίτι του Κουρτ Ζουμά της Γουέστ Χαμ

Συγκλονισμένη είναι η Γουέστ Χαμ έπειτα από την ένοπλη ληστεία στο σπίτι του αμυντικού της ομάδας Κουρτ Ζουμά στη διάρκεια της οποίας τρομοκρατήθηκε η οικογένειά του. Τώρα, η ομάδα προσφέρει αμοιβή σε όποιον βοηθήσει στη σύλληψη των κακοποιών.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των βρετανικών ΜΜΕ, οι ένοπλοι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι του Γάλλου ποδοσφαιριστή της αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Europa League το βράδυ του Σαββάτου (2/12) και κατάφεραν να ξεφύγουν με μετρητά και κοσμήματα αξίας 100.000 λιρών. Η οικογένειά του την στιγμή της ληστείας βρισκόταν μέσα στο σπίτι, το οποίο βρίσκεται σε ακριβό προάστιο του Λονδίνου, σε σημείο όπου υπάρχει ισχυρή ασφάλεια.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun», πηγή κοντά στην οικογένεια ανέφερε: «Πέρασαν πολύ ανησυχητικές στιγμές κατά τη διάρκεια αυτής της τρομακτικής επίθεσης. Τρομοκρατήθηκαν. Οι ληστές ήταν καλά οργανωμένοι κι έκαναν άνω κάτω το σπίτι. Όλοι στον σύλλογο έμαθαν αμέσως το κακό που έγινε».

H ανακοίνωση της Γουέστ Χαμ

Τα «σφυριά», στο μεταξύ, ανακοίνωσαν πως προσφέρουν αμοιβή 25.000 λιρών σε όποιον μπορεί να δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στις σύλληψη των ληστών. Ο σύλλογος ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Το σπίτι του Κερτ παραβιάστηκε το Σάββατο ενώ όλη η οικογένειά του ήταν σε αυτό, αφήνοντας όλους τους παρευρισκόμενους εξαιρετικά στενοχωρημένους. Ενώ ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε, ήταν μια τραυματική εμπειρία για τον αμυντικό της Γουέστ Χαμ, τη γυναίκα του και τη οικογένειά τους. Οι διαρρήκτες πήραν αντικείμενα μεγάλης αξίας και τεράστιας προσωπικής και συναισθηματικής σημασίας για την οικογένεια. Η οικογένεια της Γουέστ Χαμ συνεχίζει να προσφέρει στην οικογένεια του Κουρτ την πλήρη υποστήριξή της».

Ο πρόεδρος Ντέιβιντ Σάλιβαν είπε: «Πρώτα και κύρια, οι σκέψεις όλων όσων συνδέονται με τη Γουέστ Χαμ είναι με τον Κερτ και την οικογένειά του. Το να μπει κάποιος στο σπίτι σας είναι μια τρομακτική εμπειρία και ελπίζω αυτή η ανταμοιβή να βοηθήσει τα άτομα να δικαιοσύνη και να αποτρέψει άλλους από το να περάσουν μια παρόμοια δοκιμασία».