Ένταση και ρίψη χημικών έξω από τη Βουλή

Ένταση προκλήθηκε πριν από λίγη ώρα έξω από τη Βουλή, στη συγκέντρωση των υγειονομικών. Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.

Στο Σύνταγμα, έφτασαν πριν από λίγη ώρα οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία οι οποίοι διαμαρτύρονται για την άρση αναστολών εργασίας, την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι αυτή την ώρα η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος της οδού Σέκερη, λόγω πορείας που πραγματοποιούν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Ο Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Δεν θα μείνουμε εμείς οι υγειονομικοί με σταυρωμένα τα χέρια στον εκφυλισμό της δημόσιας υγείας. Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας αναδεικνύουν με τον πιο τραγικό τρόπο τις ήττες που έχει υποστεί το σύστημα στη διάρκεια του υγειονομικού πολέμου.

Ακόμη και σήμερα δεν προλαβαίνουμε να μαζεύουμε τους νεκρούς και από τις μονάδες εντατικής θεραπείας ζωντανοί βγαίνουν κάθε μέρα τέσσερις με πέντε ασθενείς. Θα πρέπει η κυβέρνηση να ενισχύσει το σύστημα».

-Ad-