Ένταση σε κατάληψη – Πατέρας μαλώνει με μαθητές (vid)

Υπό κατάληψη βρέθηκε σήμερα από το νωρίς το πρωί (11/5) το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου στη Δυτική Θεσσαλονίκη, η οποία ωστόσο λίγη ώρα αργότερα έληξε αν και το μάθημα έγινε μέσω τηλεκπαίδευσης, ενώ δεν έλειψαν όμως οι εντάσεις.

Όλα ξεκίνησαν από μια ομάδα δέκα – δεκαπέντε μαθητών που επιχείρησε να κάνει κατάληψη στο σχολείο -χωρίς να υπάρχει πλειοψηφία από το 15μελές – τοποθετώντας κάδους στις κεντρικές εισόδους, έτσι ώστε να μην επιτρέπεται σε κανέναν να εισέλθει σε αυτό.

Ανάμεσα στα αιτήματα των μαθητών, αναφέρθηκαν η πολύωρη χρήση μάσκας εντός του σχολείου, η σχολική κάρτα της Covid-19 η έλλειψη χαρτιού και σαπουνιού από τις τουαλέτες.

Στο διάστημα της κατάληψης μάλιστα σημειώθηκε και φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε πατέρα ο οποίος ήταν αντίθετος προς την κατάληψη με αποτέλεσμα να εισέλθει στο προαύλιο του σχολείου και να έρθει σε λεκτική αντιπαράθεση με μαθητές, επεισόδιο που έληξε με την παρέμβαση της αστυνομίας που έχει φτάσει στο σχολείο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου Αναστάσιο Τοκμακίδη, ο οποίος βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και σε ανοικτή γραμμή με τους υποδιευθυντές, «το ζήτημα θα διευθετηθεί καθώς δεν προκύπτει κάτι σοβαρό» όπως είπε στο GRTimes, ενώ μια μητέρα μαθητή έδειξε αγανακτισμένη καθώς το συγκεκριμένο σχολείο είναι πολύ συχνά κλειστό.

Στο σημείο μεταξύ άλλων έφτασε προκειμένου να συμπαρασταθεί στους μαθητές και η πρόεδρος της ομάδας “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” η οποία απασχόλησε την κοινή γνώμη πριν από λίγο χρονικό διάστημα όταν αρνήθηκε να στείλει τον γιο της στο σχολείο με βεβαίωση self-test, ενώ αργότερα συνελήφθη από τις αρχές στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας επειδή είχε αναρτημένο “εμπρηστικό” κείμενο στη σελίδα της στο Facebook.

Στο μεταξύ η πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, μιλώντας στην κάμερα του GRTimes, ανέφερε ότι “δεν είμαι σύμφωνη με την κατάληψη, καθώς όλα τα αιτήματα είναι καλυμμένα”.

Τελικά η κατάληψη έληξε και οι μαθητές θα κάνουν το μάθημά τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τραμπ: «Βρίσκομαι σε σοβαρές συζητήσεις με τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μερτς: «Σημαντική νίκη για το ΕΛΚ και την Ευρώπη»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία: Οι επιλογές του Μερτς – Οι συσχετισμοί και οι διαπραγματεύσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Συγκλονίζει η μητέρα του μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού – «Ο Γεράσιμος ακόμη ανασαίνει αλλά όπως ήταν δεν θα γυρίσει ποτέ ξανά»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Πλημμεληματική δίωξη σε έξι πρόσωπα για τον θάνατο 2,5 ετών κοριτσιού στον «Άγιο Στυλιανό» Θεσσαλονίκης
24 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
24 Φεβρουαρίου, 2025
Διπλωματικές ζυμώσεις στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Με δικό τους ψήφισμα για την Ουκρανία οι ΗΠΑ – Η Γαλλία αναμένεται να προτείνει τροπoποιήσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Φάμελλος: Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να λειτουργεί ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης – Η ευθύνη για την σύγκρουση των τρένων από το 2019 και μετά
24 Φεβρουαρίου, 2025
Μενίδι: Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο – Επί τόπου τα ΤΕΕΜ
24 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η τραγουδίστρια Ρομπέρτα Φλακ – Γνωστή για το “Killing Me Softly With His Song”
24 Φεβρουαρίου, 2025