Σκότωσε τον πατέρα του – Κακοποίηση πίσω από το φονικό;

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας Κύπρου μετά τον εντοπισμό του πτώματος ενός άντρα σε προχωρημένη σήψη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας το πρωί της Δευτέρας (24/08), του εντοπισμού του πτώματος είχε προηγηθεί δήλωση εξαφάνισης από φιλικό πρόσωπο 64χρονου ότι δεν είχε δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στο σημείο εντοπισμού μετέβησαν οι ιατροδικαστές Σ. Σοφοκλέους, Ν. Χαραλάμπους και Ο. Ορθοδόξου οι οποίοι διενήργησαν αυτοψία, κατά την οποία ηγέρθησαν υπόνοιες εγκληματικής ενέργειας.

Κρίθηκε αναγκαία η άμεση διενέργεια νεκροτομής, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι επί της σορού υπήρχαν πέντε τραύματα στην πλάτη από αιχμηρό αντικείμενο.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών της αστυνομίας και ανακρίσεων, ο 25χρονος γιος του θύματος φέρεται να παραδέχθηκε ότι ο ίδιος σκότωσε τον πατέρα του με μαχαίρι στις 9/8/2020, λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζαν στις σχέσεις τους.

Ανακρινόμενος ο 25χρονος δράστης, απέδωσε το έγκλημα του σε οικογενειακά προβλήματα που είχε τόσο ο ίδιος, όσο και άλλα μέλη της οικογένειας με το 64χρονο θύμα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα προβλήματα στην οικογένεια ήταν γνωστά και στις αρχές, με υπόθεση βίας μάλιστα να φτάνει μέχρι τις δικαστικές αίθουσες μετά από σχετική καταγγελία σε βάρος του 64χρονου για κακοποίηση το 2018.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η φροντίδα της μικρότερης κόρης της οικογένειας, που τελεί υπό την επίβλεψη του Γραφείου Ευημερίας, φαίνεται να ήταν η αιτία της διαμάχης μεταξύ πατέρα και γιου, δηλαδή θύματος και δράστη.

Ο 64χρονος ήταν πατέρας 5 παιδιών.

Ο 25χρονος πατροκτόνος, αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησης. Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας που διερευνούν την υπόθεση, λαμβάνουν καταθέσεις από μέλη της οικογένειας και φιλικά πρόσωπα.

Από τη νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, διαπιστώθηκε ότι ο 64χρονος έφερε πέντε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην πλάτη του.

πηγη cyprustimes

-Ad-