ΕΟΔΥ: Παραμένει πρόεδρος ο Ζαούτης – Η νέα σύνθεση του ΔΣ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με τριετή θητεία, ορίστηκε στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Στη θέση του προέδρου παραμένει ο Θεοκλής Ζαούτης. Αναλυτικά η νέα σύνθεση του ΔΣ του ΕΟΔΥ:

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Θεοκλής Ζαούτης του Ηλία, MD, MSCE, PhD, Καθηγητής Παιδιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αντιπρόεδρος αρμόδιος για τα Μεταδοτικά Νοσήματα: Παρασκευής Δημήτριος του Νικολάου, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, με αναπληρωματικό του μέλος την Σαμπατάκου Ελένη του Τζαννέτου, Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ-ΓΝΑ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ».

Αντιπρόεδρος αρμόδιος για τα Μη Μεταδοτικά Νοσήματα: Σαπουνάς Σπυρίδων του Θεμιστοκλέους, Ιατρός Ενδοκρινολόγος, με αναπληρωματικό του μέλος την Πιάγκου Μαρία του Νικολάου, Επίκουρη Καθηγήτρια Εργαστηρίου Ανατομίας-ΕΚΠΑ.

Τακτικά μέλη:

Γώγος Χαράλαμπος του Αθανασίου, Καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, με αναπληρωτή του τον Φαρόπουλο Ιωάννη του Βασιλείου, Φαρμακοποιό.

Παπανικολάου Άγγελος του Κωνσταντίνου, Επιμελητής Β’ Καρδιολογίας – Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική «ΓΝΑ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», με αναπληρώτριά του την Δρελιώζη Αγγελική του Παναγιώτη, Προϊσταμένη Τμήματος Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Διεθνών Συνεργασιών – 2η Υ.Πε. Πειραιώς και Αιγαίου.

Καλαμπόκας Θεόδωρος του Ευσταθίου, Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής/Γυναικολογίας (MD, MSc, PhD), Ιατρική Σχολή-ΕΚΠΑ, ορίστηκε ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Μαγκίνα Αντώνιο του Γεωργίου, Δικηγόρο.

Δελλής Γεώργιος του Ιωάννη, ορίστηκε ως τακτικό μέλος – εκπρόσωπος των εργαζομένων του φορέα, με αναπληρωτή του τον Γιομπαζολιά Αντώνιο του Κωνσταντίνου.

Χρέη Προέδρου κατά την απουσία αυτού, θα εκτελεί ο Αντιπρόεδρος για τα Μεταδοτικά Νοσήματα, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ κ. Παρασκευής Δημήτριος, ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα αναπληρώνεται από το αναπληρωματικό του μέλος. Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής.