ΕΟΦ: Μην καταναλώσετε αυτά τα συμπληρώματα διατροφής

Σε έκτακτη ανακοίνωση προχώρησε ο ΕΟΦ με την οποία καλεί τους πολίτες να μην αγοράσουν και να μην καταναλώσουν τα συμπληρώματα διατροφής Mero Macho και Mero Macho Premium, τα οποία πωλούνται μέσω internet.

Ειδικότερα, ο ΕΟΦ ενημερώθηκε από τις ισπανικές αρχές ότι τα συμπληρώματα διατροφής αυτά περιέχουν την απαγορευμένη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο.

«Η σιλδεναφίλη, συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση των συγκεκριμένων σκευασμάτων επικίνδυνη για την δημόσια υγεία», σημειώνει ο ΕΟΦ στην ανακοίνωσή του.

Στην περίπτωση που φτάσει το προϊόν στην κατοχή τους, οι καταναλωτές καλούνται να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ:

«Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από τις ισπανικές αρχές, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων “MERO MACHO” και “MERO MACHO PREMIUM”. Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται στο διαδίκτυο και είναι πιθανόν να έχουν διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, τα προϊόντα αυτά περιέχουν την απαγορευμένη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο. Η σιλδεναφίλη, συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση των συγκεκριμένων σκευασμάτων επικίνδυνη για την δημόσια υγεία.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από αναξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή».

-Ad-