Επαναφορά σκληρού lockdown: Στα πόσα κρούσματα – Δήλωση με νόημα από Μητοτσάκη

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση μετά τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται σε όλη την Ελλάδα.

Σε συνδυασμό και με την μετάλλαξη του ιού, χτυπά… κώδωνας κινδύνου!

Κυβέρνηση και ειδικοί είναι υπ’ ατμόν.

Τον τόνο τον έδωσε χτες ο Πρωθυπουργός, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη της γραμματείας οργανωτικού της Ν.Δ.. «Ο κίνδυνος καραδοκεί ανά πάσα στιγμή…

Ανά πάσα στιγμή θα αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν χρειάζεται να κάνουμε μία προσαρμογή στη στρατηγική μας, θέλω να το ξαναπώ, δεν θα διστάσουμε να την κάνουμε» δήλωσε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αριθμός 1000 ενεργοποιεί το… «ακορντεόν»

Ο αριθμός… 1000 είναι το νούμερο που θα κρίνει τις αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου. Αν τα ημερήσια κρούσματα τον υπερβούν, τότε ξεκινά η στρατηγική «ακορντεόν». Κλείνει ότι άνοιξε, ακυρώνεται ότι προγραμματίστηκε να ανοίξει.

Η χώρα μπαίνει ξανά σε άμυνα μέχρι τα κρούσματα να κατέβουν κάτω ή κοντά στα 500 την ημέρα. Στόχος να μην δοκιμαστεί ξανά με ένταση το Σύστημα Υγείας και να μην αυξηθούν οι θάνατοι.

Χτες ανακοινώθηκαν 842 νέα κρούσματα του κορoνοϊού, εκ των οποίων τα 427 από αυτά στην Αττική.

Ο ρυθμός μεταδοτικότητας που βαίνει αυξανόμενος (πάνω από το 4%) σε συνδυασμό με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού (59 κρούσματα σε όλη τη χώρα) φέρνουν ξανά κοντά τη λήψη πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων ή ακόμη κι ένα νέο lockdown.

Κρούσματα της νέας μετάλλαξης έχουν εντοπιστεί σε Αθήνα, Κρήτη και Βόρεια Ελλάδα. Εξαιρετικά ανησυχητικό για τους ειδικούς είναι το γεγονός ότι η ύπαρξη «ορφανών» μολύνσεων της μετάλλαξης του ιού…

Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης

Την ερχόμενη Παρασκευή, η Επιτροπή των Ειδικών, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα όλης της εβδομάδας, όπως προέκυψαν μετά το άνοιγμα της αγοράς, και με δεδομένη την ύπαρξη κρουσμάτων από μετάλλαξη του ιού, θα κάνουν την εισήγηση τους στην κυβέρνηση.

Με λίγα λόγια… «όλα είναι ανοιχτά».

Την Παρασκευή θα κριθεί αν παραμένει ανοιχτό το λιανεμπόριο και αν ανοίξουν τη Δευτέρα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

-Ad-