«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: «Είναι η δεύτερη σοβαρότερη τρομοκρατική οργάνωση μετά τη 17Ν»

Ως τη δεύτερη σημαντικότερη μετά τη «» χαρακτήρισε την «», ο Θανάσης Κατερινόπουλος, αστυνομικός διευθυντής εν αποστρατεία.

«Αν δεν καταλήξουν στη διεθνή κοινότητα στον ορισμό της έννοιας τρομοκρατία, στις μικρές χώρες, οι πολιτικές δυνάμεις θα παραπέουν και θα ρίχνουν ευθύνες η μία στην άλλη, βάζοντας την αστυνομία στη μηλόπετρα, που πάντα θα έφταιγε αλλά ποτέ οι υπόλοιποι», δήλωσε ο Θανάσης Κατερινόπουλος στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής» και συνέχισε:

«Είναι θέμα των πολιτικών δυνάμεων της χώρας για να υπάρχει μια πολιτική αντιμετώπιση, όχι της αστυνομίας. Στη χώρα μας βγήκαμε μέσα από μια χούντα, είχαμε έντονο το φαινόμενο της βίας και της τρομοκρατίας και κάποια κόμματα που ήταν στην αντιπολίτευση, δεν συμφωνούσαν με την κυβέρνηση για να έχουμε κοινή αντιμετώπιση. Αντίθετα, βλέπαμε ότι κάποια κόμματα έριχναν οι ίδιοι ευθύνη και έλεγαν ότι τα απέναντι κόμματα ήταν οι τρομοκράτες».

Για το αν υπάρχει διαφορά στη συγκεκριμένη εξάρθρωση: «Είναι γεγονός ότι μετά τη 17 Νοέμβρη, ουδείς μίλησε για εξάρθρωση. Μιλήσαμε για τον εκτελεστικό βραχίονα της 17 Ν. Η οργάνωση αυτή εδώ, όπως απεδείχθη τώρα από τον οπλισμό και τα μέσα που διαθέτει κλπ, θα μπορούσαν να πω ότι είναι η σοβαρότερη μετά τη 17Ν. Υπάρχει μια ποιοτική αναβάθμιση στον εξοπλισμό που διέθεταν μέχρι χθες και δεν ξέρουμε κι αν υπάρχουν κι άλλα και κάνει τη διαφορά. Μπορεί να μην είχαμε ακόμα νεκρούς, αλλά με μαθηματική ακρίβεια στο μέλλον θα είχαμε σίγουρα».