Επαναστατική Αυτοάμυνα: Στον ανακριτή οι συλληφθέντες – Βαριές κατηγορίες

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Επαναστατική Ξεκίνησαν οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση « Αυτοάμυνα» που συνελήφθησαν το Σάββατο.

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Υπό ισχυρά αστυνομικά μέτρα ξεκίνησαν οι απολογίες ενώπιον ανακριτή των δύο κατηγορουμένων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» που συνελήφθησαν το Σάββατο μετά από μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.

Οι κατηγορούμενοι 41 και 45 ετών αντίστοιχα, όπως και δύο ακόμη θεωρούμενα μέλη της οργάνωσης που αναζητά η αστυνομία, είναι αντιμέτωποι με βαρύτατο κατηγορητήριο που περιλαμβάνει τρία κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα που αφορούν τρομοκρατικές πράξεις, αλλά και κατοχή εκρηκτικών και όπλων.

Σε συμπαράσταση των δύο κατηγορουμένων βρίσκονται από το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων περίπου 50 φίλοι και αλληλέγγυοι οι οποίοι με συνθήματα αναμένουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους αφορά στην τέλεση των εξής αδικημάτων: τρομοκρατικές πράξεις από κοινού και κατ´ εξακολούθηση, τρομοκρατική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη περίπτωση όπλων (κακουργήματα).

Ακόμη ποινική δίωξη ασκήθηκε και για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, παράνομη οπλοφορία, παράνομη οπλοχρησία, παράνομη οπλοκατοχή και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών (πλημμελήματα).

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για ληστεία σε κατάστημα στο Χολαργό στις 21 Οκτωβρίου 2019, το οποίο εκτελέστηκε κατά την προσαγωγή στην εισαγγελία το περασμένο Σάββατο.

-Ad-