Επεισοδιακή σύλληψη 30χρονου ληστή

Ο συλληφθείς εμπλέκεται σε ακόμη τουλάχιστον τρεις υποθέσεις ληστειών με θύματα οδηγούς ταξί.

Με επεισοδιακό τρόπο και αφού πρώτα τραυμάτισε στο χέρι έναν αστυνομικό συνελήφθη 30χρονος που το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε διαπράξει τουλάχιστον τέσσερις ληστείες με απειλή μαχαιριού και θύματα οδηγούς ταξί.

Το τελευταίο του «χτύπημα» σημειώθηκε λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν επιβιβάστηκε από τη Λ. Αθηνών σε ταξί και ζήτησε από τον οδηγό να τον μεταφέρει στη περιοχή που βρίσκονται τα ΤΕΙ Αιγάλεω. Κατά την διάρκεια του δρομολογίου, ο 30χρονος με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησε τον οδηγό και του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο οδηγός του ταξί μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Βαρβάρας, ανέφερε το περιστατικό και μετά από επίδειξη φωτογραφιών σεσημασμένων ατόμων αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον 30χρονο. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τον 30χρονο στη συμβολή των οδών Κρήτης και Μιχαήλ Καραολή στην Αγία Βαρβάρα. Στη θέα των αστυνομικών δράστης τράπηκε σε φυγή, όμως οι δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ. ακολουθώντας τον κατάφεραν να τον συλλάβουν επί της οδού Βόλου. Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του ο δράστης πρόβαλε αντίσταση, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό στο μετακάρπιο του δεξιού του χεριού.