Επεισοδιακή σύλληψη για διακίνηση ναρκωτικών

Ένας σαρανταοκτάχρονος υπήκοος Αλβανίας συνελήφθη χθες το βράδυ στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία, καθώς εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς να μεταφέρει με αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει, περισσότερα από 34 κιλά κάνναβης.

Στην προσπάθεια του μάλιστα μάλιστα να αποφύγει τον αστυνομικό κλοιό και να διαφύγει της σύλληψης προσέκρουσε σε τρία υπηρεσιακά οχήματα της αστυνομίας και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου είχαν πληροφορίες ότι ο σαρανταοκτάχρονος έκανε συχνές διαδρομές από και προς την ελληνοαλβανική μεθόριο.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, ο φερόμενος ως δράστης εντοπίστηκε και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 24 συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 33 κιλών και 668 γραμμαρίων και άλλες 11 συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη συνολικού βάρους 1 κιλού και 138 γραμμαρίων.

Από την έρευνα προέκυψε ότι τις ναρκωτικές ουσίες τις είχε εισάγει νωρίτερα από μη ελεγχόμενο σημείο της ελληνοαλβανικής μεθορίου, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους στην ελληνική επικράτεια και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς, κατηγορούμενος για εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

-Ad-