Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας μετά το τέλος της πορείας μνήμης, για τα 13 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Επεισόδια σημειώνονται στα Εξάρχεια μετά το τέλος της μεγάλης πορείας για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Εχει ξεκινήσει πετροπόλεμος στα Εξάρχεια, καθώς κάποια άτομα έχουν σπάσει μάρμαρα και τα πετάνε στους αστυνομικούς, όπως και κρότου λάμψης. Οι άνδρες των ΜΑΤ έχουν απαντήσει κάνοντας χρήση χημικών με την ατμόσφαιρα στην περιοχή να είναι αποπνικτική.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Δύο συγκεντρώσεις οργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πριν από 13 χρόνια.

Στις 20.00 το βράδυ ξεκίνησαν επεισόδια στην Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας. Διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι «απάντησαν» με χημικά και κρότου λάμψης.

Μέσα σε λίγα λεπτά, η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και το σημείο μετατράπηκε σε «πεδίο μάχης».

Δείτε παρακάτω, live τα επεισόδια, όπως τα μεταδίδει το Thestival:

Νωρίτερα, εκατοντάδες φοιτητές, μαθητές, σωματεία εργαζομένων, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν σε Καμάρα και στο άγαλμα Βενιζέλου και λίγο πριν τις 7 το απόγευμα βγήκαν στον δρόμο με πορεία, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.