Επέτειος Πολυτεχνείου: Πάνω από 100 προσαγωγές (pics&video)

Πάνω από 100 προσαγωγές έχουν γίνει από τις αστυνομικές δυνάμεις μέχρι στιγμής σε διάφορα σημεία της Αθήνας, για παραβιάσεις της απαγόρευσης συναθροίσεων.

Ένταση και κυνηγητό σημειώθηκε σε διάφορα σημεία της Αθήνας, με τελευταία στα Σεπόλια, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Νωρίτερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, σημειώθηκε ένταση και μικροεπεισόδια, γύρω από το Άλσος Καισαριανής, όπου κατέληξε πορεία αντιεξουσιαστών, η οποία ξεκίνησε από τον Βύρωνα, καθώς και στον Σταθμό Λαρίσης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται παντού από το πρωί, διέλυσαν τις συγκεντρώσεις και προχώρησαν σε προσαγωγές.

Οι προσαχθέντες οδηγούνται στην Ασφάλεια Αττικής όπου εξετάζονται.

Σημειώνεται, πως λίγο νωρίτερα αφέθηκαν ελεύθερα επτά άτομα που είχαν προσαχθεί από την οδό Πανεπιστημίου, κατά την επέμβαση της Αστυνομίας στην συγκέντρωση μελών του ΚΚΕ.

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τρίτης στον και Κολωνό έξω από το αστυνομικό τμήμα, μετά τη προσαγωγή ενός ατόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο βρέθηκε και ο πατέρας του προσαχθέντος, ο οποίος φέρεται να υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Στην περιοχή συγκεντρώθηκαν νεαροί για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να διαμαρτυρηθούν για την προσαγωγή. Δημιουργήθηκε ένταση, όταν στο σημείο έκαναν την εμφάνισή τους άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ λίγη ώρα αργότερα εστάλησαν και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ στην περιοχή.

Δείτε το βίντεο του cnn.gr

 

Προσαγωγές και στα Εξάρχεια

Στην προσαγωγή τουλάχιστον 10 ατόμων που επιχείρησαν να κινηθούν προς τα Προπυλαια που υπάρχει κάλεσμα αναρχικών για τις 18:00 προχωρησαν αστυνομικοί στα Εξάρχεια.

Βίντεο του cnn.gr

Οι εικόνες που προκάλεσαν οργή

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εικόνα που κυκλοφορεί από την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η εικόνα δείχνει έναν αστυνομικό να κρατά από πίσω έναν διαδηλωτή που βρέθηκε στη συγκέντρωση του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο και έναν δεύτερο να τον πιάνει από το λαιμό.

Όλα έγιναν στο κέντρο της Αθήνας. Όπως και το πρωί όταν συγκεντρώθηκαν λίγο μακριά από την αμερικανική πρεσβεία στο ύψος του Πάρκου Ελευθερίας, τα μέλη του ΚΚΕ είχαν παραταχθεί στο δρόμο, κοντά στα Προπύλαια με απόσταση μεταξύ τους και τηρώντας τα μέτρα.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι έχει προηγηθεί της προσαγωγής. Ό,τι κι αν έχει προηγηθεί όμως, η εικόνα αυτή με τον αστυνομικό να κρατά από το λαιμό τον διαδηλωτή, είναι σοκαριστική.

Επεισόδια σε Γιάννενα και Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν στο μνημείο του Πολυτεχνείου στα Γιάννενα, όταν μέλη συνδικάτων και φοιτητές αιφνιδίασαν από δασάκι τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αποκλείσει την περιοχή.

Την ίδια ώρα, ένταση επικρατεί και στη Θεσσαλονίκη σε κινητοποίηση για την αντιδικτατορική εξέγερση του Πολυτεχνείου, που πραγματοποίησαν φοιτητές και εργαζόμενοι, μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων και κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ, ΛΑΑΑΣ, ΣΕΚ) και άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν γύρω στις 3:30μμ, από το ύψος της πλατείας Αγίας Σοφίας, τηρώντας αποστάσεις και φορώντας μάσκες, αλλά προτού φτάσουν στο προξενείο των ΗΠΑ, οι αστυνομικές δυνάμεις τους έκλεισαν τον δρόμο.

Μισή ώρα αργότερα, η αστυνομία κινήθηκε για βεβαίωση προστίμων παραβάσεων μετακίνησης και οι διαδηλωτές άρχισαν να συμπτύσσονται, σχηματίζοντας, με τα χέρια τους, αλυσίδες στο ύψος της πλατείας Αγίας Σοφίας, ενώ συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

Αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί γύρω από τη συγκέντρωση και εξακολουθούν να βεβαιώνουν παραβάσεις, ενώ οι διαδηλωτές παραμένουν στο σημείο.