Israeli soldiers work on tanks and APC in northern Israel on Sunday, Sept. 29, 2024. (AP Photo/Ariel Schalit)

Επιχειρήσεις στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου: Η Χεζμπολάχ ανακοινώνει απώλειες, το Ισραήλ ξεκινά περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Τρίτης ότι είχε βάλει στο στόχαστρο κινήσεις Ισραηλινών στρατιωτών στα σύνορα στο νότιο Λίβανο και όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της οι μαχητές της στόχευσαν με κατάλληλα όπλα κινήσεις Ισραηλινών στρατιωτών απέναντι από τις πόλεις Al-Adissa και Kafr Kila αναφέροντας ότι είχαν απώλειες.

Σε μια δεύτερη δήλωση, το κόμμα είπε ότι στόχευσε «με βλήματα πυροβολικού μια ισραηλινή δύναμη στη συνοριακή πύλη του οικισμού Shtula». Λιβανικές πηγές ανέφεραν ότι η Χεζμπολάχ έριξε τα πυρά της σε «στρατιωτικό στόχο» κοντά στους στρατώνες Ζαρίτ στο βόρειο Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε, τα ξημερώματα της Τρίτης, ότι είχε ξεκινήσει χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στο νότιο Λίβανο. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «άρχισε περιορισμένες και στοχευμένες επιδρομές σε στόχους της Χεζμπολάχ στη συνοριακή περιοχή στο νότιο Λίβανο» και πρόσθεσε «Αυτοί οι στόχοι βρίσκονται σε χωριά κοντά στα σύνορα και αποτελούν άμεση απειλή για τα πληθυσμιακά κέντρα στο βόρειο Ισραήλ». Εν συνεχεία δήλωσε ο ισραηλινός στρατός: «Η Πολεμική Αεροπορία και το πυροβολικό υποστηρίζουν τις χερσαίες δυνάμεις με ακριβή χτυπήματα σε στρατιωτικούς στόχους στην περιοχή».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η Επιχείρηση Βόρειος Βέλη θα συνεχιστεί σύμφωνα με την εκτίμηση της κατάστασης και παράλληλα με τις μάχες στη Γάζα και σε άλλους χώρους. Ο ισραηλινός στρατός εξήγησε ότι «οι επιχειρήσεις εγκρίθηκαν και πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας».

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Ισραήλ «διεξάγει» περιορισμένες επιχειρήσεις με στόχο τη Χεζμπολάχ εντός του λιβανικού εδάφους. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μίλερ επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους: «Αυτό μου είπαν, ότι αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν περιορισμένες επιχειρήσεις με στόχο τις υποδομές της Χεζμπολάχ κοντά στα σύνορα».

Το Λιβανέζικο Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι ένα ισραηλινό αεροσκάφος πετούσε πάνω από τη Βηρυτό και τα νότια προάστια της τα ξημερώματα της Τρίτης. Ανταποκριτής του Sky News Arabia στη Βηρυτό ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας ότι υπήρξαν ισραηλινές επιδρομές στο νότιο προάστιο.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή , ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη στόχευσαν τις περιοχές Al-Laylaki, Al-Marija, Al-Ruwais και Bir Al-Abd στο νότιο προάστιο της Βηρυτού. Οι ισραηλινές επιδρομές στα νότια προάστια είχαν στόχο περιοχές κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Πηγή: Sky News Arabia

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Μάχη σε δύο μέτωπα στην Κορινθία: Εκκενώθηκαν τα Σοφιανά – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή
1 Οκτωβρίου, 2024
Φάμελλος: Επαναλαμβάνεται, δυστυχώς, με αυτή την κυβέρνηση το φαινόμενο μία φωτιά να σβήνει στη θάλασσα
1 Οκτωβρίου, 2024
Η Teleperformance Ενώνει τις Δυνάμεις της με τo Save Your Hood σε μια Βιώσιμη Δράση για Καθαρότερες Θάλασσες
1 Οκτωβρίου, 2024
Μάχη σε δύο μέτωπα στην Κορινθία: Εκκενώθηκαν τα Σοφιανά – Ανοιχτή η εθνική οδός
1 Οκτωβρίου, 2024
Μητσοτάκης στη Βουλή: Ναι, το 2025 η Ελλάδα θα έχει επιτέλους Κτηματολόγιο – Έναν ακριβή χάρτη, χωρίς παραθυράκια ανομίας
1 Οκτωβρίου, 2024
Αυτές είναι οι 11 ανατροπές στις συντάξεις – Αποκαλύπτει ο Αλέξης Μητρόπουλος
1 Οκτωβρίου, 2024
Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε 12χρονος στη Χαλκιδική: Συνελήφθη ένας 13χρονος και ο πατέρας του
1 Οκτωβρίου, 2024
Ο Νικόλας Φαραντούρης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ
1 Οκτωβρίου, 2024
Ο 29χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας ήταν μαζί με άλλα 11 άτομα στα κρατητήρια
1 Οκτωβρίου, 2024
Εξαγοράσιμη ποινή τριών ετών στον Ανδρέα Πάτση για το πόθεν έσχες
1 Οκτωβρίου, 2024