Επιχείρηση «εξωστρέφεια» θέτει σε εφαρμογή ο ΣΥΡΙΖΑ

Επιχείρηση εξωστρέφεια θέτει σε εφαρμογή ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία προσπάθεια δυναμικής επανεκκίνησης της λειτουργίας του κόμματος και της διαδικασίας της διεύρυνσης.

Μάλιστα με βάση όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) η οποία και θα κληθεί να επικυρώσει το νέο όνομα του κόμματος κατόπιν σχετικής εισήγησης του Πολιτικού Συμβουλίου. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι μέχρι στιγμής προκρίνεται η ονομασία ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μολονότι έχουν κατατεθεί και άλλες προτάσεις. Στο μεσοδιάστημα θα ξεκινήσει και η διαδικασία μαζικών εγγραφών νέων μελών η οποία «πάγωσε» λόγω της πανδημίας, όπως άλλωστε και το Συνέδριο του κόμματος για τον χρόνο του οποίου ο Αλέξης Τσίπρας δεν βιάζεται να λάβει αποφάσεις προτού ξεκαθαρίσουν τα υγειονομικά δεδομένα με τον κορωνοϊό.

Από την ερχόμενη Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και οι τομεάρχες της κοινοβουλευτικής ομάδας ξεκινούν εξορμήσεις στην περιφέρεια σε μία προσπάθεια να κοινοποιήσουν το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» του κόμματος για την στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία και αναμένεται να υποστούν κι άλλες συνέπειες λόγω της επερχόμενης ύφεσης. Στόχος των περιοδειών είναι να έρθουν σε επαφή με εργαζόμενους, εκπροσώπους φορέων και συνδικαλιστικές οργανώσεις για να ακούσουν τα προβλήματά τους και να συνδράμουν στην επίλυσή τους.

Στο μεταξύ σύμφωνα με την Κουμοουνδούρου στη συνεδρίαση συζητήθηκαν όλες οι τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με την πολιτική συγκυρία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Το Πολιτικό Συμβούλιο εκτιμά ότι οι νέες συνθήκες που προέκυψαν από την κρίση της πανδημίας φέρνουν στην επιφάνεια την ανάγκη για μια ριζική αλλαγή των ασκούμενων πολιτικών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνει ότι μόνο οι προοδευτικές δυνάμεις μπορούν να δώσουν πειστικές για τις πλαίσιο αυτό, το Πολιτικό Συμβούλιο συζήτησε εκτενώς την πρόταση της Κομισιόν για το πακέτο ενίσχυσης των κρατών-μελών της Ε.Ε., επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια πρόταση σε θετική κατεύθυνση που δικαιώνει τις διαχρονικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, εκτίμησε πως η κρίση θέτει σε ριζική αμφισβήτηση τα νεοφιλελεύθερα δόγματα που εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του.

Αναφορικά με το πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι”, το Πολιτικό Συμβούλιο τονίζει πως πρόκειται για ένα πλήρες σχέδιο το οποίο απαντά σε όλες τις άμεσες ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας, την ίδια στιγμή, θέτει τις βάσεις για το συνολικό πρόγραμμα του κόμματος. Προκειμένου το πρόγραμμα αυτό να γίνει γνωστό σε όλες του τις διαστάσεις, το Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη διεξαγωγή μεγάλης πανελλαδικής εξόρμησης με ημερομηνία εκκίνησης την Τετάρτη 3 Ιουνίου.