Επιχείρηση «Ελευθερία»: Επέκταση ωραρίου και δομών

Στροφές αναμένεται να ανεβάσει, από αυτή την εβδομάδα κιόλας που διανύουμε, η εθνική επιχείρηση εμβολιασμού «Ελευθερία», μετά τους υποτονικούς ρυθμούς που υπήρξαν λόγω του εορτασμού του Πάσχα.

Η επαναλειτουργία ενός ακόμα μεγάλου μέρους της αγοράς, της εστίασης, που έκανε πρεμιέρα σήμερα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι σε δυο εβδομάδες, ξεκινά η τουριστική σεζόν και την επιστροφή στην εργασία τους, χιλιάδων εργαζομένων των δυο αυτών κλάδων, επιτάσσει την ακόμα πιο γρήγορη διεκπεραίωση της διαδικασίας, που έχει ως σκοπό την δημιουργία του περιβόητου τείχους ανοσίας, προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις κατά την διάρκεια των επόμενων καλοκαιρινών μηνών.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο εμβολιασμός πολιτών της ηλικιακής ομάδας 30-39 και 40-44 με τα εμβόλια της AstraZeneca, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται και για τις ηλικίες 45-49 με την διαφορά ότι έχουν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα στη χώρα. Παράλληλα στα εμβολιαστικά κέντρα πηγαίνουν και οι πολίτες άνω των 50 με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, των εργαζόμενων στον τομέα της υγείας αλλά και οι εκπαιδευτικοί.

Οι διαδικασίες κινούνται με γοργούς ρυθμούς, με τους ενδιαφερόμενους για το εμβόλιο να αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τις ηλικίες 45-49, από το Μεγάλο Σάββατο που άνοιξε η πλατφόρμα έως αργά το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, είχαν κλείσει ραντεβού τουλάχιστον 170. 000, ενώ εξίσου μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον για τους 30αρηδες.

Για την περαιτέρω επιτάχυνση, εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να ανοίξουν νέες εμβολιαστικές γραμμές και σύντομα τα εμβολιαστικά θα λειτουργούν μέχρι τα μεσάνυχτα. Σημειώνεται ότι οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει τους 3.115.339 και στόχος είναι να γίνονται 100.000 την ημέρα και από το Μάιο 2,7 με 2,8 εκατομμύρια εμβολιασμοί το μήνα.