Αντιτρομοκρατική: Συνελήφθη ο τοξοβόλος και άλλοι δύο – Οπλοστάσιο έτοιμο για χρήση στην κατοχή τους (pics&vid)

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση στα Εξάρχεια τη νύχτα, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν και τρεις συλλήψεις.

Οι αρχές συνέλαβαν τον 25χρονο Γιάννη Μιχαηλίδη, τον λεγόμενο «τοξοβόλο του Συντάγματος», και άλλα δύο άτομα.

Ο Μιχαηλίδης εντοπίστηκε σε σπίτι της περιοχής των Εξαρχείων, το οποίο ανήκει σε φίλη του και οι αρχές εκτιμούν πως μάλλον την είχε επισκεφθεί και δεν έμενε εκεί.

Συλληφθέντες είναι ένας 32χρονος, γνωστός ως «τοξοβόλος του Συντάγματος», και είχε συλληφθεί στο παρελθόν με τόξο σε διαδήλωση, μια 28χρονη συνεργάτης της Πόλας Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα», που είχε συλληφθεί μαζί της πριν από τρία χρόνια σε επιχείρηση που έγινε στην Ηλιούπολη και τον Άγιο Δημήτριο και μια 26χρονη, φίλη του 32χρονου

Ο Μιχαηλίδης ήταν κρατούμενος στις φυλακές της Τίρυνθας από όπου είχε αποδράσει τον περασμένο Ιούνιο, δεν επέστρεψε και αναζητούνταν.

Είχε κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης και είχε καταδικαστεί για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Ο χαρακτηρισμός «τοξοβόλος» τον συνοδεύει από επεισόδια που είχαν γίνει στο κέντρο της Αθήνας το 2011, με τον ίδιο να καταγράφεται να στρέφει ένα τόξο προς τη Βουλή.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες 29-01-2020 στην Αθήνα, ημεδαπός άνδρας 32 ετών και δύο ημεδαπές γυναίκες, 26 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη».

Βαρύς οπλισμός – Καλάσνικοφ και «ούζι»

Μέσα στο κλεμμένο αυτοκίνητο που επέβαιναν ο άνδρας και οι δύο γυναίκες βρέθηκε βαρύς οπλισμός ο οποίος αποτελείτο από ένα πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ, ένα αυτόματο «ούζι» και τουλάχιστον δύο πιστόλια.

Οι τρεις συλληφθέντες παρακολουθούνταν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ακινητοποίησαν το κλεμμένο αυτοκίνητο στην Αγία Παρασκευή, καθώς εκινείτο προς την οδό Αγίου Ιωάννου από την πλευρά του Υμηττού.

Βίντεο – ντοκουμέντο

Στη δημοσιότητα βγήκε βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

Στο βίντεο καταγράφεται το αυτοκίνητο, στο οποίο επιβαίνουν οι τρεις συλληφθέντες, να ακολουθείται από δύο οχήματα της Αντιτρομοκρατικής.

Τα σενάρια για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξετάζουν το σενάριο της προετοιμασίας τρομοκρατικής επίθεσης από τους συλληφθέντες στη μεγάλη επιχείρηση που έλαβε χώρα τα ξημερώματα.

Εκτιμάται ότι τους συνέλαβαν λίγο πριν κάνουν χτύπημα σε άγνωστο στόχο αφού ήταν οπλισμένοι σαν «αστακοί» με ούζι και καλάσνικοφ.

Όλοι τους φορούσαν γάντια και εκτός από τα όπλα που βρέθηκαν σε σάκο είχαν και ένα όπλο ο καθένας επάνω του.

-Ad-

Το οπλοστάσιο των συλληφθέντων