Επίδομα 1000 ευρώ με μια αίτηση: Χρήματα, δικαιούχοι, αίτηση ΕΔΩ

Επίδομα: Ευχάριστα νέα έρχονται από τον ΟΠΕΚΑ καθώς αυξάνεται από 1/1/2023 ένα άγνωστο επίδομα για πολλούς, το οποίο χορηγείται σε ευάλωτους πολίτες ηλικίας 67 ετών και άνω.

Πρόκειται για το επίδομα ανασφάλιστων υπερήλικων, το οποίο από τα 360 ευρώ διαμορφώνεται στα 385 ευρώ , ίσο με το ποσό της εθνικής σύνταξης.

Ακόμα 40.000 ενήλικες θα μπορούν να πάρουν έκτακτο επίδομα μέσω κατάρτισης (voucher ανέργων) πάνω στις πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες μέσω ΔΥΠΑ πρ. ΟΑΕΔ.

Η Δ’ φάση του επιδόματος έως 1000 ευρώ αφορά ακόμα 40.000 ανέργους οι οποίοι αυτές τις ημέρες μπορούν να κάνουν αίτηση για να ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων του επιδόματος μέσω πραγματοποίηση κατάρτισης σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Επίδομα: Πώς παίρνουν τα έως 1000 ευρώ στον λογαριασμό τους ακόμα 40000 άνεργοι;

Τα έως 1000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης) μπορούν να τα πάρουν εφόσον πραγματοποιήσουν πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίηση πάνω στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ΕΛΛΑΔΑ 2.0. από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης και σταθερότητας και υλοποιείται από την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)!

Αυτή τη στιγμή 212.000 δικαιούχοι κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα ανεργίας αν αρνηθούν και τρίτη φορά θέση εργασίας αντάξιας των γνώσεων και δυνατοτήτων τους.

Πότε θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα επιδόματα λόγω γιορτών

Νωρίτερα θα πληρωθούν τα επιδόματα Δεκεμβρίου από τον ΟΠΕΚΑ λόγω των χριστουγεννιάτικων εορτών.

Ειδικότερα, τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, όπως είθισται καταβάλλονται στο τέλος κάθε μήνα, ωστόσο τον Δεκέμβριο λόγω Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, θα καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 20 Δεκεμβρίου.

Τα επιδόματα που πληρώνονται από τον ΟΠΕΚΑ είναι:

Παιδιού

Στέγασης

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Προνοιακά – αναπηρικά

Γέννησης

Υπερηλίκων

Πότε το επίδομα γέννας

Την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου θα πληρωθεί η πρώτη δόση για το επίδομα γέννας.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ  καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ. Στο τέλος του μήνα οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν την πρώτη των 1.000 ευρώ, ενώ μετά από ένα εξάμηνο στο τέλος του μήνα θα πληρώνονται τη δεύτερη, πάλι ύψους 1.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι την αίτηση την υποβάλλει η μητέρα του παιδιού.