Επίδομα ενοικίου 2020: ΠΡΟΣΟΧΗ – Ποιοι θα χάσουν το επίδομα

2020 δικαιούχοι: Στα κριτήρια για το επίδομα ενοικίου του ΟΠΕΚΑ η Κυβέρνηση καθιστά υποχρεωτικό το ρολόι του ρεύματος να είναι στο όνομα του ενοικιαστή.

Επίδομα ενοικίου 2020 δικαιούχοι: Στο τέλος του χρόνου έρχεται μεγάλη αλλαγή που θα «πετάξει εκτός» χιλιάδες δικαιούχους.

Για την καταβολή του επιδόματος ενοικίου το 2020 θα είναι υποχρεωτική προϋπόθεση ο ενοικιαστής να έχει στο όνομα του τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Επειδή το κόστος είναι μεγάλο, το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τα dikaiologitika, επεξεργάζεται σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα καλύψει μέρος του κόστους για την μεταφορά του ονόματος λογαριασμού από τον ιδιοκτήτη στον ενοικιαστή. Να σημειωθεί ότι το μέτρο αυτό θα αφορά μόνο τους δικαιούχους με χαμηλά εισοδήματα.

Για την καταβολή του επιδόματος ενοικίου το 2020, λοιπόν, θα πρέπει ο ενοικιαστής να έχει στο όνομα του τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Έτσι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 θα πρέπει να μεταφερθεί η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στο όνομα του αιτούντα ή μέλους του νοικοκυριού.

Έτσι από την 1η Ιανουαρίου του 2020 το επίδομα θα χορηγείται μόνο στους δικαιούχους που η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας είναι στο όνομά τους.

Το κόστος για την αλλαγή του ονόματος στο λογαριασμό της ΔΕΗ υπολογίζεται με βάση τα τετραγωνικά του σπιτιού και το είδος της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς εκτιμάται ότι κυμαίνεται από 80 ως 130 ευρώ.

Αυτό γίνεται όπως υποστηρίζουν από το υπουργείο Εργασίας γιατί διαπιστώθηκε ότι ένας δικαιούχος που έχει πολλές κατοικίες παίρνει δυο και τρία επιδόματα ενοικίου.

Έτσι το επίδομα ενοικίου για να το πάρει κάποιος το 2020 θα πρέπει να έχει ηλεκτρονικό συμβόλαιο σε ισχύ και λογαριασμό ΔΕΗ στο όνομα του προκειμένου να γίνεται πιο εύκολη η διασταύρωση στοιχείων.