Επίδομα έως 600 ευρώ: Κλείδωσε η ημερομηνία πληρωμής – Επίσημη δήλωση

Επίδομα 600 ευρώ: Και τώρα… πληρωμές για το επίδομα ρεύματος power pass σε χιλιάδες δικαιούχους. Πότε η πληρωμή…

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης (5/7) έχει κλείσει η πλατφόρμα του Power Pass για αιτήσεις και ακολουθεί η πληρωμή στους δικαιούχους επιδότησης ρεύματος.

Στο ερώτημα όλων «πότε θα μπουν χρήματα στους λογαριασμού», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών.

Επίδομα 600 ευρώ: Κλείδωσε η ημερομηνία πληρωμής – Επίσημη δήλωση

Όπως ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, οι πληρωμές θα έχουν γίνει μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Το ίδιο είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα και ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, τονίζοντας πως δεν θα δοθεί νέα παράταση, καθώς όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί η διαδικασία, τόσο γρηγορότερα οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα τους.

Η διορία για την υποβολή της αίτησης λήγει τα μεσάνυχτα της 5ης Ιουλίου.

Επίδομα ρεύματος 600 ευρώ: Τι σημαίνουν οι χαρακτηρισμοί των σταδίων της αίτησης

ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΥΠΟΒΟΛΗ: o χρήστης δεν έχει πατήσει “υποβολή αίτησης”.

ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ: έχει απορριφθεί η αίτηση. Εάν πλοηγηθείτε στη σελίδα της αίτησης θα δείτε στο πάνω μέρος περισσότερες πληροφορίες (π.χ. αδυναμία διασταύρωσης του ΑΦΜ ως δικαιούχου/συνδικαιούχου στο δηλωθέν ΙΒΑΝ). Απορριφθείσες αιτήσεις μπορούν να αλαχθούν και να επανυποβληθούν.

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ: η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των ακολούθων.
– αν το ΑΦΜ είναι δικαιούχος / συνδικαιούχος στο δηλωθέν IBAN.
– αν ο αιτών/αιτούσα δεν έχει ξεπεράσει την μία (1) αίτηση για τον ίδιο και τον/την σύζυγο και δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις (3) για τα προστατευόμενα μέλη.

ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ:

για τις αιτήσεις που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για το ΙΒΑΝ/ΑΦΜ, και δεν απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από τον πολίτη. Μετά την ολοκλήρωση της Περιόδου Υποβολής αιτήσεων (1η Ιουλίου 2022) θα εκτελεστούν οι διασταυρώσεις με τα στοιχεία λογαριασμών που θα δοθούν από τους παρόχους, ώστε να γίνει η εκκαθάριση και να υπολογιστεί το ποσό της επιδότησης.

ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα.

ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα μέσω ΔΙΑΣ και περιμένουμε από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.
ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ: έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Παράταση στην απαγόρευση διακοπής ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά που δεν την πλήρωσαν

Παρατείνεται η προσωρινή διαταγή, με την οποία απαγορεύεται η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά που δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, με απόφαση του Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου, επί της αίτησης ακύρωσης που έχουν καταθέσει καταναλωτικές ενώσεις (ΙΝΚΑ – ΕΚΠΟΙΖΩ).

Οι προσφεύγοντες ζητούν την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και να επιστραφούν τα χρήματα στους καταναλωτές, σημειώνοντας πως με βάση τις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις, δεν καταργήθηκε η ρήτρα αναπροσαρμογής, αλλά μόνο ανεστάλη.

Σήμερα, Τετάρτη, κατά τη συζήτηση επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι καταναλωτικές ενώσεις, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, ανέφερε πως «έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα, είχαμε προβλέψει το τσουνάμι από τον Δεκέμβριο του 2020 και μάλιστα είχαμε στείλει και επιστολή στον Υπουργό Κώστα Χατζηδάκη».