Επίδομα Παιδιού: Μέχρι τις 5 Ιουλίου οι αιτήσεις

Για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, κατ’ έτος, μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ ή του ΟΠΕΚΑ στην ειδική πλατφόρμα, από τον υπόχρεο υποβολής της αίτησης φορολογίας εισοδήματος ή τη σύζυγο του με τη χρήση των προσωπικών κωδικών του taxisnet.

Κλείνει προσωρινά την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 στις 3 μετά το μεσημέρι η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για το επίδομα παιδιού, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τον αρμόδιο εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Το επίδομα παιδιού χορηγείται από το πρώτο παιδί και το συνολικό ποσό καθορίζεται από τον αριθμό των εξαρτώμενων παιδιών και την κατηγορία του οικογενειακού εισοδήματος. Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

Όπως ανακοινώθηκε, μετά το απόγευμα της Παρασκευής η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να εκκαθαριστούν οι υπόλοιπες και να ολοκληρωθεί η καταβολή της 3ης διμηνιαίας δόσης. Με την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις την Τετάρτη 31 Ιουλίου και ώρα 08.00.