Επίδομα παιδιού: Τα «αθώα» ψέματα της ΝΔ – Γαλάζιες γκρίνιες (pic)

Χορήγηση 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση… ΝΟΤ! Αυτή η φράση θα μπορούσε να περιγράψει με απόλυτη σαφήνεια τα ψέματα της ΝΔ αναφορικά με το επίδομα παιδιού.

Προεκλογικά, η ΝΔ έταζε 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα, χωρίς να αναφέρει τυχόν κριτήρια. Οδεύοντας προς τις εκλογές ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκης (26 Ιουνίου) να δηλώνει στην Ελευσίνα: «προτεραιότητα είναι η στήριξη της οικογένειας και η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας. Και μέρος αυτού του σχεδίου είναι η δέσμευσή μας για χορήγηση εφάπαξ ποσού 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες. Το επίδομα αυτό, θα δίνεται στους γονείς όλων των παιδιών που αυτόματα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με τη γέννησή τους. Ακόμα δηλαδή και ένας από τους δύο γονείς να είναι Έλληνας πολίτης, το παιδί θα δικαιούται, η οικογένεια δηλαδή, θα δικαιούται αυτό το επίδομα».

Ωστόσο, χθες, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων, η αρμοδία υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου προανήγγειλε ότι το υπουργείο Εργασίας μελετά επίδομα στις γυναίκες που τεκνοποιούν σε ηλικία κάτω των των 30 ετών.

Η συγκεκριμένη είδηση προκάλεσε γαλάζιες γκρίνιες, με τον υποψήφιο Βουλευτή με τη ΝΔ, Τέλη Αϊβαλιώτη, να σχολιάζει στο facebook: «Το επίδομα τεκνοποίησης (2000 ανα παιδί) βλέπω ότι δεν θα έχει εισοδηματικά κριτήρια, αλλά ηλικιακά. (Κάτω των 30 ετών, για την μητέρα). Η υπόθεση μυρίζει. Λίγο ευγονική, λίγο τσιγκουνιά, λίγο απώλεια στόχου. Υποτίθεται ότι θα ήταν κίνητρο για την τεκνοποίηση, όχι κίνητρο για συγκεκριμένη κοινωνική συμπεριφορά. Ελπίζω να διορθωθεί», ενώ λίγο αργότερα συμπλήρωσε: «Μαθαίνω ότι δεν ισχύει. Επομένως χαίρομαι».