Επιμένει η Τουρκία: «Προκατειλημμένη και μονομερής η ΕΕ – Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις»

Οι κυρώσεις της ΕΕ δεν φαίνεται πως επηρέασαν την Τουρκία. Το τουρκικό ΥΠΕΞ διεμήνυσε ότι η χώρα θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο.

Λίγες ώρες μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβει μέτρα με τα οποία αναστέλλονται διμερείς επαφές για διάφορα ζητήματα και θα μειωθεί η χρηματοδότηση προς την Άγκυρα εξαιτίας των γεωτρήσεων στα ανοικτά της Κύπρου, η Τουρκία δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στο πεδίο της ενέργειας στην περιοχή.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών «η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβει μέτρα με τα οποία αναστέλλονται διμερείς επαφές για διάφορα ζητήματα και θα μειωθεί η χρηματοδότηση προς την Άγκυρα εξαιτίας των γεωτρήσεων στα ανοικτά της Κύπρου δεν πρόκειται να κάμψει την αποφασιστικότητα της Άγκυρας να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στο πεδίο της ενέργειας στην περιοχή».

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ διατείνεται επίσης ότι «το γεγονός πως η ΕΕ δεν αναφέρεται στους Τουρκοκύπριους στην απόφασή της, που δημοσιοποιήθηκε χθες (15.07.2019) βράδυ, δείχνει πόσο προκατειλημμένη και μονομερής είναι η ΕΕ στο Κυπριακό».

-Ad-