Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις – Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη

Αναπάντητα μένουν προς το παρόν τουλάχιστον τα ερωτήματα που έχει θέσει και μάλιστα δημοσίως προς τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Η απροθυμία του Κ. Μητσοτάκη να εμφανιστεί στη Βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τις υποκλοπές και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη Παρασκευή εξώθησε τον Αλέξη Τσίπρα στην υποβολή των ερωτημάτων αυτών μέσω της τηλεοπτικής του συνέντευξης στο Star.

Κι όλα αυτά ενώ πυκνώνουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που θέλουν εντός του Σαββατοκύριακου να υπάρχουν νέες αποκαλύψεις ακόμη και δημοσιοποίηση νέου καταλόγου με ονόματα που παρακολουθούνταν από το κακόβουλο λογισμικό Predator, και συγχρόνως εμφανίζουν έναν εκ των εμπλεκομένων προσώπων να δίνει κάποια “σημεία ζωής” σε μέσο ενημέρωσης.

Το πιο σημαντικό από τα ερωτήματα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας σχετίζεται με το εάν πολιτικό πρόσωπο που περιλαμβάνεται στην λίστα των “33” που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Documento και πιο συγκεκριμένα με το εάν υπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ παρακολουθείτο με “νόμιμη επισύνδεση”  από την ΕΥΠ. Στην πράξη ο Αλ. Τσίπρας ζητά να μάθει απο τον πρωθυπουργό εάν υπάρχουν δύο λίστες η μία της ΕΥΠ και η άλλη για το κακόβουλο λογισμικό Predator οι οποίες περιλαμβάνουν κοινά ονόματα όπως στις περιπτώσεις των κ.κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη. Σ’ αυτήν την περίπτωση σύμφωνα με παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν  πρόκειται για μία ακόμη “σύμπτωση” επομένως επιβεβαιώνεται στο έπακρο η θεωρία πως ΕΥΠ και Predator αναλάμβαναν παρακολουθήσεις το ένα μετά το άλλο. Τότε,  η κυβέρνηση όχι μόνο γνωρίζει, όπως αναφέρουν παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη λειτουργία κακόβουλου λογισμικού αλλά συγχρόνως υπάρχει συνέργεια με την ΕΥΠ από το ίδιο κέντρο. Βεβαίως, το κρίσιμο στοιχείο εάν επαληθευθεί ένα τέτοιο ερώτημα είναι πως ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε όχι μόνο πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και τους ίδιους τους υπουργούς του.

Ένα άλλο ερώτημα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας αφορά στο εάν η κυρία Βασιλική Βλάχου, αρμόδια εισαγγελέας στην ΕΥΠ έχει βάλει την υπογραφή της στην παρακολούθηση υπουργού κι επίσης εάν τέθηκε σε καθεστώς παρακολούθησης δημοσιογράφος το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη λίστα του Predator.