Επίσημο – Νέα μέτρα από αύριο: Τι αλλάζει στην καθημερινότητα – Πού παραμένουν απαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown στην εστίαση – (ΦΕΚ)

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ με όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας που θα ισχύουν από αύριο Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στη χώρα, με τη ζωή των ανεμβολίαστων να γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.

Από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας, το οποίο κάνει τον διαχωρισμό σε εμβολιασμένους και μη πολίτες. Νέα μέτρα θα ισχύουν από την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 για τους ανεμβολίαστους, όμως δεν ακυρώνονται η απαγόρευση κυκλοφορίας και το μίνι lockdown στην εστίαση.

Δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ με όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας που θα ισχύουν από αύριο Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στη χώρα, με τη ζωή των ανεμβολίαστων να γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.

Ειδικότερα, οι ανεμβολίαστοι πλέον αποκλείονται από μία σειρά δραστηριοτήτων, καθώς δεν θα μπορούν να εισέρχονται στους περισσότερους κλειστούς χώρους χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test.

Στο ΦΕΚ περιγράφονται με λεπτομέρεια όλα όσα θα ισχύουν από αύριο στις 6:00 έως και τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στις 6:00 τόσο στς δημόσιες υπηρεσίες και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, τα δικαστήρια και τα νοσοκομεία, όσο και στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στις εκκλησίες, στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων και φιλοξενίας προσφύγων, στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία, στους κινηματογράφους, στα κέντρα διασκέδασης, στην εστίαση, στα μέσα μεταφοράς, στις αθλητικές διοργανώσεις, στα σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα λιανικού εμπορίου κλπ.

Παράλληλα, αναφέρεται αναλυτικά πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, καθώς και οι κυρώσεις που προβλέπονται σε περίπτωση μη τήρησης του μέτρου.

Διαβάστε ΕΔΩ το ΦΕΚ:

Κανονικά απαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown στην εστίαση

Στις περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο η απαγόρευση κυκλοφορίας παραμένει, η εστίαση δουλεύει χωρίς μουσική και κλείνει στις 00:30.

Όπως είναι γνωστό από τη Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέα μέτρα για την εργασία και τη μετακίνησή τους, ενώ δεν μπαίνουν σε εσωτερικούς χώρους εστίασης, όπως και σήμερα.

Ταυτόχρονα σε αρκετές περιοχές της χώρας ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας τα βράδια και απαγόρευση μουσικής όλη μέρα.

Στο «κόκκινο», επίπεδο 4 του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας, εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και Ευρυτανίας.