Επίσημο: Ποιες μάσκες ΔΕΝ πρέπει να επιλέγουν οι πολίτες

Ξεκινάμε από αύριο μία καινούργια φάση, ανέφερε απόψε στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό και διευθυντής Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος αντικατέστησε σήμερα τον Σωτήρη Τσιόδρα ο οποίος είχε ανειλημμένη υποχρέωση.

«Δεν έφτασε ακόμα ο χρόνος που η ζωή μας θα επανέλθει στο πριν. Επιστρέφουμε σταδιακά σε μερική κανονικότητα και δεν ξεχνάνε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν εξαιρετικά μεταδοτικό ιό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Χατζηγεωργίου.

Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τη χρήση μάσκας από την αυριανή ημέρα, τονίζοντας ότι «παρότι δεν είναι υποχρεωτική η χρήση της σε όλους τους κλειστούς χώρους, η Επιτροπή συστήνει να γίνεται χρήση της μάσκας σε κάθε περίπτωση που δεν είναι δυνατό να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις».

Νωρίτερα είχε τονίσει ότι τώρα που αίρονται οι περιορισμοί θα πρέπει όλοι μας να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στη μάσκα. «Πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε φορείς του ιού και δεν θέλουμε να τον μεταδώσουμε» τόνισε και έκανε ξεκάθαρο ότι σε καμία περίπτωση δεν συστήνονται στους πολίτες, οι μάσκες με βαλβίδες εκπνοής (ffp2/ ffp3) που προορίζονται για γιατρούς.

Επίσης, επανέλαβε τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει η μάσκα, είτε είναι αυτοσχέδια είτε έχει αγοραστεί από το φαρμακείο, και εξήγησε πως η μάσκα θα πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά για να είναι από αύριο ένα συμπληρωματικό μέτρο στα μέτρα που ήδη γνωρίζουμε και είναι σημαντικά για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. «Αυτά είναι η απόσταση πάνω από 1,5 μέτρο, η υγιεινή των χεριών με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα και οι μάσκες για την κάλυψη μύτης και στόματος» κατέληξε .

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο – Η συνομιλία του σταθμάρχη με τον ρυθμιστή έλξης
14 Μαρτίου, 2025
Ηγετικό στέλεχος του ISIS σκοτώθηκε από ιρακινές δυνάμεις
14 Μαρτίου, 2025
Η Moody’s αναβάθμισε την Ελλάδα
14 Μαρτίου, 2025
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 76-74: Κόκκινο το ντέρμπι
14 Μαρτίου, 2025
Αντιρώσος ακτιβιστής δολοφονήθηκε στην Οδησσό
14 Μαρτίου, 2025
Τζιν Χάκμαν: Σε ποιον αφήνει περιουσία 80 εκατ. δολαρίων
14 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο άνδρας που χτυπούσε την 22χρονη σύντροφό του για να τον πληρώνει
14 Μαρτίου, 2025
Φρίκη στο Μεσολόγγι: Κατήγγειλε τον πατριό και τον αδερφό της για ασέλγεια στην ανήλικη αδερφή της
14 Μαρτίου, 2025
ΣτΕ: Αναβλήθηκε για τις 28 Μαρτίου 2025 η συζήτηση για τον νέο φορολογικό νόμο
14 Μαρτίου, 2025
Διώξεις για τα βίντεο από τα Τέμπη
14 Μαρτίου, 2025