Επίσημο: Πότε ανοίγουν τα σύνορα με τη Βρετανία

Από τις 15 Ιουλίου ανοίγουν ξανά τα «σύνορα» της Ελλάδας με τη Βρετανία, καθώς επιτρέπονται εκ νέου οι απευθείας πτήσεις, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας το άνοιγμα των συνόρων με την Βρετανία από τις 15 Ιουλίου.

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Πέτσας, το ίδιο δεν θα συμβεί ακόμα για την Σουηδία.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του κυβερνητικού εκπροσώπου:

– Ο κ. Τσίπρας οφείλει, σήμερα κιόλας να εξηγήσει στον ελληνικό λαό, τα όσα γίνονταν στο «μαγαζί», όπως ο έλεγε ο Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης του και πρωταγωνιστής όσων αδιανόητων σε μια δημοκρατία πληροφορήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι Έλληνες.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, «εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν το σεβασμό των θεσμών και τη διάκριση των εξουσιών στον τόπο μας».

Διερωτήθηκε δε: «Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για τις εικονικές συμβάσεις; Δεν ήξερε τίποτα για εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια; Δεν ήξερε τίποτα για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ;».

«Η σιωπή του κ. Τσίπρα απέναντι στις αποκαλύψεις διευρύνει το πολιτικό κατηγορητήριο στις συνειδήσεις των πολιτών», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.