Επίσημο το τέλος της «Αυγής» – Η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου

Την επισημοποίηση της διακοπής κυκλοφορίας του καθημερινού φύλλου της «Αυγής», της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, φέρνει η ανακοίνωση από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Η ανακοίνωση μιλά για οικονομικό εξορθολογισμό αλλά και για αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδσοης και της ιστοσελίδας της εφημερίδας.

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί το κλείσιμο της ιστορικής εφημερίδας αναφέρεται ότι η καθημερινή της κυκλοφορία δεν ξεπερνούσε τα 750 φύλλα πανελλαδικά.

Η ανακοίνωση: «Στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού και με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, σε συνεννόηση με τον βασικό μέτοχο, την αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή» με σκοπό την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας “avgi.gr”

Σημειώνουμε ότι τα τελευταία χρόνια, σε συνάρτηση και της επικρατούσας κατάστασης στα έντυπα μέσα, οι πωλήσεις της καθημερινής έντυπης έκδοσης σ΄ όλη τη χώρα δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 750 φύλλα ημερησίως.

Το διοικητικό συμβούλιο θα παρουσιάσει το πλάνο του για τον εκσυγχρονισμό του Μέσου και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Καλούμε τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες που αποτελούν διαχρονικά τη δύναμη της εφημερίδας, να τη στηρίξουν και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αθήνα, 25/06/2024»