Επίσκεψη Τσίπρα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού: «Λειτουργεί με το 35% του προβλεπόμενου προσωπικού»

Επίσκεψη στην Επιτροπή Ανταγωνισμού πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η Επιτροπή «λειτουργεί με το 35% του προβλεπόμενου προσωπικού».

«Αν αυτό δεν είναι η απόδειξη του ελλείμματος πολιτικής βούλησης ή αντιθέτως της πολιτικής βούλησης να μην ελεγχθεί η αισχροκέρδεια στην αγορά και να μην παταχθούν τα καρτέλ στην αγορά από την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τότε τι άλλο είναι», πρόσθεσε.

Τον Αλέξη Τσίπρα συνόδευε ο Νικόλας Φαραντούρης, Καθηγητής της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού, Ενέργειας και Μεταφορών και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομικά της Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ο οποίος είναι βασικός σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα Ενέργειας.

Μάλιστα αναμένεται να είναι και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την ενεργειακή ακρίβεια:

Επισκέφθηκα σήμερα την Επιτροπή Ανταγωνισμού και διαπίστωσα ότι παρά τη θετική πρόθεση των μελών της να διεξάγουν ελέγχους, εδώ και 1,5 χρόνο έχουν στείλει γραπτό αίτημα στην κυβέρνηση προκειμένου να αυξήσουν το προσωπικό για να μπορέσουν να διεκπεραιώσουν τον ρόλο τους και η κυβέρνηση αυτό δεν το υλοποιεί. Αρνείται 1,5 χρόνο τώρα.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού λειτουργεί με το 35% του προβλεπόμενου προσωπικού.

Αν αυτό δεν είναι η απόδειξη του ελλείμματος πολιτικής βούλησης ή αντιθέτως της πολιτικής βούλησης να μην ελεγχθεί η αισχροκέρδεια στην αγορά και να μην παταχθούν τα καρτέλ στην αγορά από την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τότε τι άλλο είναι;

Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, τόσο στην ενέργεια, στο ρεύμα, όσο και στα καύσιμα, στη βενζίνη. Και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Ενώ οι τιμές πετρελαίου διεθνώς πέφτουν σε επίπεδα πριν από τον πόλεμο, στην Ελλάδα η τιμή στην αντλία, στα πρατήρια της βενζίνης για τον καταναλωτή παραμένει σε ιστορικά υψηλά. Αυτό επίσης δεν είναι τυχαίο.
Προφανώς η ακρίβεια αυτή, είναι ακρίβεια Μητσοτάκη. Και έχει να κάνει με το έλλειμμα βούλησης πολιτικής της κυβέρνησης να πατάξει την αισχροκέρδεια.