Επιστολή Γεραπετρίτη στη FIFA

Η ελληνική κυβέρνηση πήρε θέση στη «διαμάχη» ανάμεσα σε FIFA και Αρη.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης έστειλε επιστολή στη Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, στην οποία εξηγεί όσα έχουν συμβεί αναφορικά με τα χρέη της ομάδας των «κίτρινων», σε μια ύστατη προσπάθεια για άρση της απαγόρευσης μεταγραφών για ένα χρόνο που έχει επιβληθεί στους Θεσσαλονικείς.

Τη σύνταξη και την αποστολή της επιστολής Γεραπετρίτη γνωστοποίησε ο Αρης μέσω κοινής ανακοίνωσης της ΠΑΕ και του ΑΣ.

«Σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου μεταξύ του προέδρου της ΠΑΕ Αρης, Θεόδωρου Καρυπίδη, του προέδρου του Α.Σ. Αρης, Λευτέρη Αρβανίτη, με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε σήμερα στην FIFA επιστολή αναφορικά με το ban που επέβαλε στην ΠΑΕ Αρης η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Η επιστολή, για την οποία είναι ενήμερος προσωπικά και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συντάχθηκε από τους κ.κ. Γεραπετρίτη και Δημητριάδη με βάση τους κανόνες που διέπουν την ελληνική νομοθεσία, με τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση διαπίστωσε ότι η ΠΑΕ Αρης είναι απολύτως σύννομη. Οι κ.κ. Γεραπετρίτης, Δημητριάδης, αναγνωρίζοντας τις δίκαιες θέσεις της ΠΑΕ Αρης, θα καταβάλλουν τα μέγιστα για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος με την FIFA» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των «κιτρίνων».