Επιστολή του Δημήτρη Παπαδημούλη προς την Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα

Επιστολή προς την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, απέστειλε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής της Αριστεράς, Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή την επικείμενη επίσημη επίσκεψή της στην Ελλάδα την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου.

Η κα Μέτσολα θα έχει συναντήσεις στην Αθήνα με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ΚωνστΤασούλα, ενώ θα απευθύνει κεντρική ομιλία στη Ελληνική Βουλή και θα συνομιλήσει με νέους στο Ωδείο Αθηνών, με αφορμή τις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές στις 9 Ιουνίου.

Ακολουθεί η πλήρης επιστολή:

Από:               Δημ. Παπαδημούλη
Προς:                         Ρομπέρτα Μέτσολα

Θέμα:            Η επικείμενη επίσκεψή σας στην Αθήνα στις 20 Φεβρουαρίου

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Αγαπητή Ρομπέρτα,

Η επίσκεψή σας στην Αθήνα στις 20 Φεβρουαρίου αποτελεί ένα πολύ θετικό σημάδι για τον ιδιαίτερο ρόλο και το ενδιαφέρον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις επικείμενες ευρωεκλογές στην Ελλάδα.

Έχει ήδη προσελκύσει την προσοχή της κοινής γνώμης στην Ελλάδα, όσον αφορά το μήνυμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη συμμετοχή των πολιτών σε αυτές τις εκλογές, ιδίως της ελληνικής νεολαίας.

Η επίσκεψη αποτελεί επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ως εκ τούτου, είναι χρήσιμο και αναγκαίο η ομιλία και η συμμετοχή σας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να συνδυαστεί με διάλογο με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Αυτή ήταν και η πρακτική που ακολούθησε ο αείμνηστος Πρόεδρος Sassoli κατά την επιτυχημένη επίσκεψή του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τον Μάιο του 2021.

Ο διάλογος αυτός είναι ακόμη πιο αναγκαίος ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου και μετά το ψήφισμα για το κράτος δικαίου και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα, που εγκρίθηκε στις 7 Φεβρουαρίου.

Σας ευχαριστώ για την ευγενική σας προσοχή

και σας εύχομαι μια πολύ επιτυχημένη επίσκεψη στη χώρα μου

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Παπαδημούλης