Eπιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση έως το τέλος Ιουλίου για την πληρωμή της πρώτης δόσης

Από τον Ιούλιο αντί τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η αποπληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής για 700.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις όπως εξήγγειλε μιλώντας στην Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταικούρας.

Ο υπουργός δήλωσε ότι τα εκκαθαριστικά θα πληρωθούν τον Ιούλιο και σε 96 δόσεις και οι σχετικές αποφάσεις θα εκδοθούν έως το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και η προθεσμία για την εφάπαξ εξόφληση της οφειλής με έκπτωση 15% μετατίθεται για το τέλος Ιουλίου αντί στο τέλος Μαΐου.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι από τα 8,3 δισ. ευρώ που δόθηκαν στις επιχειρήσεις θα επιστραφούν στο κράτος 3 δισ. ευρώ και το τελικό ποσό που θα εισπραχθεί δεν θα ξεπεράσει τελικά τα 2,3 δις. ευρώ επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση «κούρεψε» τα 6 από το 8 δισεκατομμύρια, καθώς τα μετέτρεψε από χαμηλότοκο δάνειο σε άμεση επιδότηση.

Παράλληλα, ο υπουργός εξήγγειλε παράταση για ακόμα 6 μήνες έως το τέλος του έτους του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση, το τουριστικό πακέτο και τις μεταφορές που κανονικά λήγει στο τέλος Ιουνίου με κόστος 250 εκ. ευρώ στο προϋπολογισμό.