Επιστροφή με το πρώτο τζάμπολ στο 1ο Super Cup

Μετά από έξι μήνες αποχής ελέω κορονοϊού, η πορτοκαλί μπάλα θα χτυπήσει ξανά, για πρώτη φορά, στο παρκέ, απόψε , σε επίσημο αγώνα στην Ελλάδα!

Ο νέος θεσμός του ΕΣΑΚΕ, το 1o ελληνικό μπασκετικό Super Cup στην Ιστορία, μπορεί να μην συνδυαστεί με παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες (κεκλεισμένων των θυρών), αλλά υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις και υψηλό θέαμα από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της περυσινής σεζόν στην Basket League.

Συγκεκριμένα, τον πρώτο τίτλο της σεζόν 2020-21 θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν οι πρώτες τέσσερις ομάδες της βαθμολογίας της Basket League της περασμένης σεζόν, οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Περιστέρι και Προμηθέας Πατρών, το διήμερο Τετάρτη (23/9) και Πέμπτη (24/9) Σεπτεμβρίου, στο κλειστό γήπεδο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου».

Οι τέσσερις προπονητές και οι τέσσερις αρχηγοί δήλωσαν «διψασμένοι για μπάσκετ» στη συνέντευξη Τύπου την Τρίτη (22/9), ενώ όλοι παραδέχτηκαν πως δεν βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας, όχι μόνο επειδή είναι η αρχή της σεζόν, αλλά και γιατί πριν την προετοιμασία είχε προηγηθεί πολύμηνη απραξία για τους παίκτες ελέω κορονοϊού.

Το 1ο Super Cup πάντως αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να προετοιμαστεί η κάθε μία εκ των τεσσάρων ομάδων για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεών της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που μετέχει αλλά και για αυτήν της Basket League (10/10). Ειδικά για την ΑΕΚ, η οποία στις 30 Σεπτεμβρίου παίρνει θέση στο final-8 του Basketball Champions League, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο ΟΑΚΑ, το 1o Super Cup, θα βοηθήσει τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, να δοκιμάσουν την ετοιμότητά τους σε επίσημους αγώνες και να προετοιμαστούν καλύτερα για να διεκδικήσουν έναν ακόμη ευρωπαϊκό τίτλο. Ο Παναθηναϊκός, στις 2 Οκτωβρίου αντιμετωπίζει στη Μόσχα την Κίμκι, για την πρεμιέρα της Euroleague και ο Γιώργος Βόβορας γνωρίζει καλά πως άλλο κίνητρο έχουν οι παίκτες στα φιλικά παιχνίδια και άλλο όταν διακυβεύεται ένα τρόπαιο. «Ευρωπαίοι» το Περιστέρι και ο Προμηθέας, έχουν κι αυτοί τους δικούς τους λόγους να θέλουν να δυσαρεστήσουν τα φαβορί, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, και να… γράψουν το όνομά τους πρώτοι στη λίστα των τροπαιούχων του ελληνικού Super Cup.

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό, στις 16:30 την Τετάρτη (23/9), διεξάγεται ο αγώνας Προμηθέας Πατρών-ΑΕΚ, ενώ στις 21:00 το Περιστέρι που θα παίζει εντός έδρας θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Την Πέμπτη (24/9), οι δύο ηττημένοι των ημιτελικών θα δώσουν τον… άχαρο «μικρό» τελικό για τις θέσεις 3-4, ενώ ο τελικός θα αρχίσει στις 21:00.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Στη Συρία παραμένουν οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις
13 Μαρτίου, 2025
Πέθανε ο πρώην τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού, Ράντισα Ίλιτς
13 Μαρτίου, 2025
ΕΟΔΥ: 3 θάνατοι θάνατοι από γρίπη και 6 από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα
13 Μαρτίου, 2025
Λαμία: Σοβαρό τροχαίο σε διασταύρωση
13 Μαρτίου, 2025
Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης απέδειξε με την επιλογή του Τασούλα ότι βρίσκεται σε ένα πολύ αδύναμο πολιτικό σημείο
13 Μαρτίου, 2025
Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία για την εκτέλεση αιχμαλώτων
13 Μαρτίου, 2025
Τραμπ κατά υψηλόβαθμου στελέχους των Δημοκρατικών: «Ήταν Εβραίος, αλλά δεν είναι πλέον. Είναι ένας Παλαιστίνιος»
13 Μαρτίου, 2025
Αρβανίτης: Νέο σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Διαφορετικά πρόσωπα, ίδιες πρακτικές
13 Μαρτίου, 2025
Συνήγορος Δούρου: «Κατέστη κατηγορούμενη από το ψέμα της ηγεσίας της πυροσβεστικής»
13 Μαρτίου, 2025
«Όχι» σε προσωρινή κατάπαυση πυρός λέει η Μόσχα
13 Μαρτίου, 2025