«Επίθεση» Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Τι ανοησία είναι αυτή; Να τη διορθώσει… – Δεν έχει υφαλοκρηπίδα η Κρήτη (video)

Ευθεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά τη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, με την επιστροφή του στην Τουρκία από το Βερολίνο, μιλώντας στους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Στρατάρχη Χάφταρ στην Αθήνα.

«Ο Μητσοτάκης γιατί κάλεσε τον Χάφταρ στην Ελλάδα; Μόνο και μόνο για να μας προκαλέσει… Στο Βερολίνο κάποιος ηγέτης με πλησίασε και μου ανέφερε ότι ο Μητσοτάκης “θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας”. Αναρωτήθηκα, θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις μας και καλεί τον Χάφταρ στην Ελλάδα; Τι ανοησία είναι αυτή; Πείτε του να διορθώσει το λάθος και ύστερα μπορώ να συναντηθώ μαζί του…».

«Δεν έχουν υφαλοκρηπίδα η Κρήτη και τα νησιά»

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Κρήτη και τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, ενώ κάλεσε την Ιταλία να κάνουν μαζί γεωτρήσεις στις περιοχές που ορίζονται στο μνημόνιο που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη.

«Eπειδή οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης είχαμε τη δυνατότητα της συμφωνίας. Και βέβαια έχουμε τις μεγαλύτερες ακτές στην ανατολική Μεσόγειο κι αυτό μας δίνει άλλες δυνατότητες. Μιλούν για υφαλοκρηπίδα γύρω από την Κρήτη. Δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα γύρω από τα νησιά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκεί αφορά μόνο τα χωρικά ύδατα», είπε σε δημοσιογράφους ο Ερντογάν.

«Η Ιταλία έκανε συνομιλίας μαζί μας. Θα μπορέσουμε να κάνουμε μαζί γεωτρήσεις στα πλαίσια του μνημονίου που έχουμε υπογράψει με τη Λιβύη», πρόσθεσε.