«Επίθεση» Γεωργιάδη σε Τσίπρα: «Περιέγραψε χούντα»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, βρέθηκε σε πρωινή εκπομπή και μεταξύ άλλων, σχολίασε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Άκουσα χθες την ομιλία του κ. Τσίπρα που είπε ότι “η δεύτερη φορά αριστερά”, όταν έλθει, θα αποκτήσει πρόσβαση και έλεγχο σε όλους τους αρμούς της εξουσίας. Αυτό που περιέγραψε ο κ. Τσίπρας είναι χούντα. Είπε δηλαδή ότι αν κυβερνήσει δεύτερη φορά, πρέπει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, όλους τους άλλους θεσμούς», ανέφερε στο OPEN ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αναφορικά με την καταγραφή των συζητήσεων στο Eurogroup από τον κ. Βαρουφάκη ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι «η αλητεία δεν θα εκπροσωπήσει τον ελληνικό λαό».

«Αν το Eurogroup γινόταν στην Ελλάδα, υπήρχε συμφωνία μη καταγραφής και κάποιος έκανε καταγραφή των συζητήσεων, η καταγραφή είναι κακούργημα. Δεν γνωρίζω την ποινική νομοθεσία στη χώρα που έγινε το Eurogroup αλλά προφανώς δεν του ασκήθηκε δίωξη επειδή κανείς εκ των συμμετεχόντων δεν το ζήτησε. Η πράξη ως πράξη, όμως, παραμένει ντροπιαστική για την Ελληνική Δημοκρατία. Τον ελληνικό λαό και την Ελληνική Δημοκρατία δεν θα τους εκπροσωπήσει η αλητεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.