mega

Επίθεση με λοστό στα Εξάρχεια: Ερωτήματα για τον 33χρονο δράστη που κυκλοφορούσε ελεύθερος

Σοκ έχει προκαλέσει η επίθεση με λοστό που δέχτηκε μία 29χρονη στα Εξάρχεια.

Ερωτήματα προκαλεί το γιατί ο 33χρονος Παλαιστίνιος που τη χτύπησε κυκλοφορούσε ελεύθερος ενώ στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για άλλα περιστατικά.

Η επίθεση κατά της γυναίκας σημειώθηκε λίγο μετά τις 15:00 την Παρασκευή (21/12) και ο δράστης εντοπίστηκε μια ώρα αργότερα στην Πατησίων από αστυνομικούς που τον αναζητούσαν.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, από τη φριχτή απρόκλητη επίθεση του 33χρονου.

Το MEGA έφερε στο φως βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο φαίνεται η 29χρονη κοπέλα να περπατά αμέριμνη στον δρόμο κρατώντας τον σκύλο της ενώ λίγα λεπτά αργότερα δέχτηκε την απρόκλητη επίθεση από τον 33χρονο με μια σιδερόβεργα στην οδό Καλλιδρομίου.




«Είχε προσαχθεί κάποιες φορές»

Για το γεγονός ότι ο 33χρονος κυκλοφορούσε ελεύθερος ενώ έχει κατηγορηθεί για επιθέσεις σε γυναίκες μίλησε το πρωί της Κυριακής 22/12 στο Mega ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας τονίζοντας: «Κυκλοφορούσε έξω γιατί δεν είχε κάνει κάποια κακουργηματική πράξη που θα τον έβαζε “μέσα”. Είχε έναν “ψιλοφάκελο”, είχε προσαχθεί κάποιες φορές. Η κοπέλα αυτή κινδυνεύει να χάσει το μάτι της. Έχει κάνει 2 επεμβάσεις και μπορεί να κάνει και 3η σήμερα. Μετά και την δολοφονία στην Κρήτη, βλέπουμε άλλη μια φορά ότι όλοι αυτοί δηλώνουν τρελοί.

Η τρέλα είναι ένα διαπραγματευτικό χαρτί συνήθως των ποινικολόγων για να μπορούν να μετριάζουν τις ποινές και να συμπιέζουν το κατηγορητήριο. Εδώ ενδεχομένως να έχουμε την πραγματικότητα. Ανθρώπους που κακώς κυκλοφορούσε, που δεν πέρασαν από τα φίλτρα, να φιλτραριστούν και να απομακρυνθούν από το κοινωνικό σύνολο».

Σύμφωνα με τον Σταύρο Μπαλάσκα η κοπέλα «βρέθηκε την… λάθος ώρα στην λάθος στιγμή».

Έχει επιτεθεί ξανά σε γυναίκες

Περίοικοι οι οποίοι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια την άγρια επίθεση στην άτυχη γυναίκα, ακολούθησαν τον δράστη και τον αναγνώρισαν. Άλλωστε ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν γνωστός στην περιοχή ως επικίνδυνο άτομο με επιθέσεις κατά γυναικών.

Μάλιστα τον περασμένο Ιούνιο, ο 33χρονος είχε συλληφθεί για σεξουαλική επίθεση σε άλλη γυναίκα στην οδό Στουρνάρη. Τότε είχε οδηγηθεί στον Εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος.

Σε βάρος του υπάρχουν και άλλες καταγγελίες ενώ κάτοικοι της περιοχής είχαν βγάλει μέχρι και αφίσες, τις οποίες είχαν τοιχοκολλήσει, και έγραφαν: «Προσοχή, επιτίθεται σε γυναίκες».

Όπως έγινε γνωστό, ο 33χρονος είχε κάνει πανομοιότυπη επίθεση στο παρελθόν, στην ίδια περιοχή, σε βάρος μίας γυναίκας που και πάλι περπατούσε στον δρόμο αλλά η δικαιοσύνη τον είχε αφήσει ελεύθερο.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Πακιστάν: Έληξε η ομηρεία εκατοντάδων επιβατών τρένου, με την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων – Νεκροί οι 33 δράστες, 21 όμηροι και τέσσερις στρατιώτες
12 Μαρτίου, 2025
Τέμπη: Εκδήλωση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από φοιτητές με ομιλίτρια τη Μαρία Καρυστιανού
12 Μαρτίου, 2025
Ν. Χριστοδουλίδης: Δεν αισθάνομαι καθόλου εγκαταλελειμμένος από την Αθήνα
12 Μαρτίου, 2025
Λεωνίδας Κακούρης: «Ακόμα δεν έχω συμφιλιωθεί με το γεγονός ότι ο γιος μου μπορεί να ακολουθήσει το επάγγελμα»
12 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Δύο τραυματίες σε σύγκρουση επτά οχημάτων στην περιφερειακή οδό
12 Μαρτίου, 2025
Τρομερή ανατροπή και πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός
12 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε πάρκο στην περιοχή της Ανάληψης
12 Μαρτίου, 2025
Κωνσταντίνος Τασούλας: Το τελετουργικό για την ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στις 11 το πρωί της Πέμπτης
12 Μαρτίου, 2025
«Για ένα κλάσμα» έγινε το δυστύχημα – «Ήταν μια κακιά στιγμή» λέει ο πατέρας του 45χρονου που προκάλεσε το τροχαίο στην Κρήτη
12 Μαρτίου, 2025
Άφαντος ο εργολάβος της οικοδομής στη Βούλα όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 28χρονος – Σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος του
12 Μαρτίου, 2025