Επίθεση με μαχαίρι και σφυρί σε σχολείο: Σε σοκ οι μαθητές – Σπεύδουν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η επίθεση 19χρονου σε σχολείο με μαχαίρια και σφυρί.

Σε σοκ βρίσκονται όλοι στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών στην Κυψέλη μετά την επίθεση που δέχτηκε με σφυρί μαθητής και με μαχαίρι ο διευθυντής του σχολείου. Στον εισαγγελέα σήμερα ο δράστης της επίθεσης.

Μετά μάλιστα από απόφαση του υπουργείου Παιδείας στο σχολείο σήμερα θα βρίσκεται ο ψυχολόγος του Γυμνασίου αλλά και ομάδα ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών από το ΚΕΔΑΣΥ προκειμένου να συμπαρασταθούν στους μαθητές.

Να σημειωθεί ότι το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (26.03.2024) όταν ένας 19χρονος από τη Γεωργία μπήκε στο γυμνάσιο στην Κυψέλη προκειμένου να ξεκαθαρίσει μία διαμάχη που είχε ο αδερφός του με έναν άλλον μαθητή. Μάλιστα ο δράστης επιτέθηκε και στους αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν.

Ο 19χρονος αρχικά όρμηξε στον μαθητή από τη Νιγηρία με σφυρί και στη συνέχεια, μαχαίρωσε τον διευθυντή του σχολείου που προσπάθησε να τους χωρίσει.

Ο δράστης, με καταγωγή από τη Γεωργία, θέλησε να τιμωρήσει τον Νιγηριανό μαθητή, επειδή είχε διαπληκτιστεί πριν από λίγες ημέρες, με τον μικρότερο αδελφό του που φοιτά στο ίδιο σχολείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, θέλησε να εκδικηθεί και τον διευθυντή, για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το περιστατικό.