Επίθεση με τσεκούρι: Σοκαρισμένη η οικογένεια του 45χρονου – «Δεν υπάρχουν λόγια»

Σοκαρισμένη δηλώνει η οικογένεια του 45χρονου που επιτέθηκε χθες με τσεκούρι στους υπαλλήλους της ΔΟΥ Κοζάνης.

Ο άνδρας κρίθηκε προφυλακιστέος, με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα. Δεν ανέφερε το παραμικρό στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης για τις πράξεις του, ενώ την ίδια στάση κράτησε κατά την κράτηση του και στο αστυνομικό μέγαρο. Σύμφωνα με την Αστυνομία θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν όσα νιώθουμε αυτή την στιγμή, για το αποτρόπαιο και πρωτοφανές έγκλημα που διέπραξε ο υιός μας. Η σκέψη μας είναι αποκλειστικά και μόνο σε εσάς· στα θύματά του και στους συγγενείς τους, που εντελώς αδόκητα, άνευ οποιασδήποτε λογικής εξήγησης και αιτίας, ζείτε πρωτόγνωρες, δραματικές στιγμές» διαμηνύει μέσω του δικηγόρου της Ζήση Βρίκου η οικογένεια.

Η δήλωση όπως τη μετέδωσε το kozan.gr

«Μοιραζόμαστε το σοκ, τον πόνο και την αγανάκτηση μαζί σας. Ξέρουμε βέβαια ότι ένας απλός λόγος από εμάς προς εσάς δεν μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση, ούτε ασφαλώς να ανατρέψει μια τέτοια φρικαλεότητα.

Συντετριμμένοι. Αδύναμοι ψυχικά να επικοινωνήσουμε μαζί σας έστω για έναν λόγο παραμυθίας και συγνώμης. Στεκόμαστε νοερά δίπλα σε όλους εσάς, και ενώνουμε τις προσευχές μας, με την ευχή να έχει αποφευχθεί το χειρότερο».

«Δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα»

Mιλώντας στο kozan.gr o δικηγόρος ανέφερε πως η οικογένειά του δεν μπορεί να αποδώσει κανένα κίνητρο και καμιά σύνδεση με τον τόπο που επέλεξε και τους ανθρώπους που στοχοποίησε.

Μια σύνδεση που θα μπορούσε να υπάρξει με την εφορία, όπως είπε ο κ.Ζήσης, αφορά μια προ 20ετιας υπόθεση της οικογένειας, αλλά γι’ αυτή ο δράστης δεν είχε αναφέρει τίποτα τα τελευταία χρόνια.

Επίσης ο δικηγόρος διευκρίνισε, με βάση πάντα τα λεγόμενα της οικογενείας, πως ο δράστης δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.