Επίθεση με βιτριόλι: Δίωξη στην 35χρονη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση – Προσωρινά κρατούμενη

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών στην 35χρονη που φέρεται να έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα το πρωί της 20ης Μαίου.

Ένταλμα προσωρινής κράτησης μέχρι την ερχόμενη Τρίτη (16.06.2020), όταν και θα απολογηθεί, εκδόθηκε σε βάρος της 35χρονης, η οποία κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι, στην Καλλιθέα.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών της άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας.

Η 35χρονη σύμφωνα με τον δικηγόρο που όρισε η οικογενειά της Σάκη Κεχαγιόγλου, αρνείται την όποια εμπλοκή της στην υπόθεση.

Καταγγελία «βόμβα» – «Την πλήρωσαν για να…»

Η κατηγορούμενη το απόγευμα της Πέμπτης (11/06), οδηγήθηκε στον ανακριτή, όπου αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί. Η ίδια πάντως μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει ομολογήσει την ενοχή της.

Την ίδια στιγμή, συγγενής της 35χρονης, προέβη σε καταγγελία-«βόμβα», η οποία ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα αναφορικά με την έρευνα, τόσο για την εμπλοκή, όσο και για τα κίνητρα της προσαχθείσας για την επίθεση με το βιτριόλι.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega, ξαδέρφη της δράστριας, είπε πως «η ξαδέρφη μου πληρώθηκε, πληρώθηκε από κάποια άλλη. Είχε κάποιο θέμα η Ιωάννα με μια άλλη και πήγε η… της έδωσε χρήματα για να πάει να της ρίξει το βιτριόλι της Ιωάννας. Ήθελε χρήματα η ξαδέρφη μου, δεν ξέρω τι έκανε, τα πήρε τα χρήματα, η άλλη έχει εξαφανιστεί τελείως και δεν ξέρω τι έχει γίνει τώρα, τι θα κάνει, τι θα πει η ξαδέρφη μου στην αστυνομία».

Έτσι έφτασε η αστυνομία στα ίχνη της 35χρονης

Ένα τηλεφώνημα σε έναν αλλοδαπό άνδρα από το Μπαγκλαντές με την τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε η 35χρονη μετά την φερόμενη επίθεση στην Ιωάννα, ήταν το κομβικό σημείο το οποίο οδήγησε τις Αρχές στην αποκάλυψη της ταυτότητας της γυναίκας που φαίνεται να βρίσκεται πίσω από την επίθεση με το βιτριόλι.

Σύμφωνα με το CNN.gr, οι αξιωματικοί της ασφάλειας Αττικής όταν πήραν τα χέρια τους την ανάλυση της τηλεκάρτας που χρησιμοποίησε η 35χρονη για να καλέσει ταξί και να φύγει από το σημείο της επίθεσης διαπίστωσαν ότι εκτός από τις τρεις κλήσεις που είχε κάνει στην εταιρεία ραδιοταξί υπήρχε και μια κλήση σε έναν αλλοδαπό στον οποίο απευθύνθηκαν οι αστυνομικοί και όπως διαπίστωσαν ήταν την ημέρα που είχε επικοινωνήσει μαζί του η 35χρονη για μια προσωπική της δουλειά.

Η στιγμή που μεταφέρεται στον Ανακριτή

Οι αστυνομικοί ρώτησαν τον αλλοδαπό ποια είναι αυτή η γυναίκα που επικοινώνησε μαζί τους και λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν η 35χρονη.

Αυτό ήταν το πρώτο και το πιο ουσιαστικό στοιχείο για να βάλουν στο μικροσκόπιο οι αστυνομικοί τη συγκεκριμένα γυναίκα και να εντοπίσουν το πρωί της Πέμπτης, μέσα στην τσάντα της την τηλεκάρτα που είχε χρησιμοποιήσει και μάλιστα λίγο αργότερα να εντοπίσουν και την περούκα αλλά και την καμπαρντίνα.

Όπως έγινε γνωστό, εκτός από την κάρτα, την καμπαρντίνα και την περούκα, στο σπίτι της ύποπτης βρέθηκε και το σακίδιο που φέρεται να φορούσε την ώρα της επίθεσης, το οποίο φαίνεται στα βίντεο που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ.

-Ad-