Επίθεση με βιτριόλι: Η απόλυτη ανατροπή με τη δράστιδα (vid)

Η ΕΛ.ΑΣ φαίνεται ιδιαίτερα αισιόδοξη καθώς γνωρίζουν τη φωνής της δράστιδος. Τη φωνή της την έχουν από τον τηλεφωνικό θάλαμο απ’ όπου κάλεσε τον ταξιτζή.

Πολύ κοντά στη σύλληψη της «μαυροφορεμένης» φαίνεται να βρίσκονται οι αρχές.

Η ΕΛ.ΑΣ φαίνεται ιδιαίτερα αισιόδοξη καθώς γνωρίζουν τη φωνής της δράστιδος. Τη φωνή της την έχουν από τον τηλεφωνικό θάλαμο απ’ όπου κάλεσε τον ταξιτζή.

Θετικά είναι και τα αποτελέσματα από τη σάρωση όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Είναι θέμα ημερών να τη συλλάβουν, καθώς οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει τον ταξιτζή που την παρέλαβε από τη Θησέως και την πήγε στον προορισμό της.

Η απόλυτη ανατροπή

Στο σημείο, όμως, αυτό φτάνουμε την απόλυτη ανατροπή. Σύμφωνα με το MEGA, η φωνή που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές «ανήκει» σε Ελληνίδα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έρχεται σε αντίθεση με τις δύο βασικές ύποπτες, οι οποίες είναι αλλοδαπές.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι η γυναίκα μιλούσε στο τηλέφωνο, φορώντας μάσκα, οπότε δεν θεωρείται απίθανο η φωνή να είναι αλλοιωμένη.

Στην Ασφάλεια ο πρώην σύντροφος

Σε 25 ανέρχονται τα άτομα που έχουν κληθεί να καταθέσουν για την υπόθεση.

Αυτά ανήκουν στο φιλικό οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον της Ιωάννας, ενώ η αστυνομία παίρνει συνεχώς καταθέσεις από περίοικους. Εκτός από τις γυναίκες που εξετάζονται από την αστυνομία, θα κληθούν και δύο άντρες για κατάθεση.

Πρόκειται για έναν πρώην σύντροφό της με τον οποίο είχε μια μακροχρόνια δικαστική διαμάχη, η οποία ακόμα δεν έχει λήξει, και έναν στενό της φίλο, με τον οποίο ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό.

Στα social media της 34χρονης οι απαντήσεις

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο τους Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλη Σφακιανάκη, «αν διερευνηθούν τα κοινωνικά δίκτυα της 34χρονης κοπέλας, θα υπάρχουν συνομιλίες και επικοινωνίες της, με το πρόσωπο που ίσως να είναι ο άνθρωπος πίσω από το έγκλημα».

Σε ότι αφορά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στην περιοχή της επίθεσης, εξηγεί ότι οι κεραίες καταγράφουν μόνο τα δεδομένα κίνησης .

Διευκρινίζει ωστόσο, πως αν η δράστιδα, πήγε στο σημείο και δεν χρησιμοποίησε το κινητό της και απλά το είχε μαζί της δεν θα καταγραφεί.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το θέμα της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου σχετίζεται με τους παρόχους και το πόσο γρήγορα δίνουν στην αστυνομία τα δεδομένα που θέλει να αναλύσει.

Τέλος, υπογράμμιση την αναγκαιότητα όποιος απειλείται μέσω διαδικτύου να καταφεύγει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«Δεν πρέπει να φτάνουμε στο έγκλημα και μετά να ψάχνουμε τους δράστες. Η πρόληψη είναι το καλύτερο μέσο» κατέληξε.

-Ad-