Επίθεση με βιτριόλι: Η «δικαίωση» της Ιωάννας

Τη δική της «μάχη» θα δώσει ενώπιον των δικαστικών αρχών για να βρει τη δικαίωση η 34χρόνη Ιωάννα, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Δια μέσω των δικηγόρων της, Απόστολου Λύτρα και Νίκου Αλεξανδρή, υπέβαλε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή.

Ηθική δικαίωση

Από την στιγμή που έμαθε για την προφυλάκιση της 35χρόνης, η Ιωάννα ένιωσε μία πρώτη ηθική δικαίωση.

Την ίδια στιγμή, η 35χρόνη κατηγορούμενη για την επίθεση σε βάρος της πέρασε τη δεύτερη ημέρα της στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Μόνη της, χωρίς να λέει πολλά στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, στον ειδικό χώρο που της παραχωρήθηκε.

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να δεχθεί επίσκεψη από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Προς το παρόν πάντως από την πλευρά της υπεράσπισης της δεν έχει υποβληθεί αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Μικρές ποινές προβλέπει ο ποινικός κώδικας

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας σχολιάζοντας στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ανοίξει για τις ποινές που επιβάλλονται για αυτές τις υποθέσεις.

«Οι υποθέσεις αυτές απασχολούν την κοινή γνώμη και εγείρουν το περί κοινού δικαίου αίσθημα, όμως θα πρέπει κανείς να τις βλέπει με ψυχραιμία και να παίρνει τις όποιες αποφάσεις, για τις όποιες αλλαγές μέσα από μια γενικότερη φιλοσοφία που διέπει τον νέο Π.Κ.» σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα έχει τεθεί ενώπιον της επιτροπής που παρακολουθεί τις εξελίξεις για τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Πώς ένα υπόγειο στα Πατήσια οδήγησε την αστυνομία στα ίχνη της 35χρονης;

Η εξιχνίαση του εγκλήματος με το βιτριόλι, όπως αποκαλύπτει ΤΟ ΒΗΜΑ ήταν ένα παιχνίδι συμπτώσεων… Για μέρες οι έρευνες της αστυνομίας παρέμεναν στάσιμες.

Η μυστηριώδης δράστις δεν χρησιμοποιούσε το κινητό της τηλέφωνο αλλά μία τηλεκάρτα του ΟΤΕ που είχε προμηθευθεί τουλάχιστον 1,5 μήνα πριν από την επίθεση.

Έτσι την ώρα του αδιεξόδου, ο ΟΤΕ ενημέρωσε την Αστυνομία ότι από την ίδια τηλεκάρτα εκτός από την κλήση στο ραδιοταξί είχε πραγματοποιηθεί άλλη μία κλήση… σε έναν τεχνίτη από το Μπαγκλαντές που διέμενε σε υπόγειο στην οδό Αγίου Λουκά στα Πατήσια.

Η γυναίκα προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του από το κινητό της τηλέφωνο, όμως δεν υπήρχε σήμα στο υπόγειο του Αγίου Λουκά και η 35χρονη αναγκάστηκε να τηλεφωνήσει στον τεχνίτη από το καρτοτηλεφώνου της οδού Ακαδημίας.

Όλα αυτά 22 ημέρες πριν από την επίθεση με το βιτριόλι.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον τεχνίτη από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ανέφερε ότι η γυναίκα που τηλεφώνησε από καρτοτηλέφωνο… είχε προσπαθήσει τρία λεπτά νωρίτερα να επικοινωνήσει μαζί του από το κινητό της τηλέφωνο. Του είχε έρθει μάλιστα ειδοποίηση με sms ότι ένας αριθμός προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του.

Όλα είχαν τελειώσει για την 35χρονη γυναίκα… Η αστυνομία είχε φτάσει στα ίχνη της… Μια λανθασμένη κίνηση σε ανύποπτο χρόνο, αποδείχθηκε μοιραία.

Είχε τοποθετήσει GPS tracker

Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση της 35χρονης έχουν κάτι από ταινία κατασκοπίας.

Η 35χρονη παρακολουθούσε τις κινήσεις της Ιωάννας χρησιμοποιώντας την τεχνολογία. Είχε εγκατεστημένη εφαρμογή παρακολούθησης δορυφορικού γεωεντοπισμού, προκειμένου να ξέρει ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται η «αντίζηλός» της… Πρόκειται για μηχανισμό GPS Tracker.

μια συσκευή που δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχο να εντοπίσει αλλά και να επιτηρήσει ένα κινούμενο αντικείμενο, όπως ένα αυτοκίνητο.

Με τη βοήθεια λογισμικού, μπορεί να βλέπει την κίνησή του 24 ώρες το 24ωρο live πάνω στον χάρτη.

Το μέγεθός του είναι σχεδόν όσο ένας αναπτήρας και τοποθετείται σε κρυφά σημεία του οχήματος έτσι ώστε να μην είναι εμφανές.

Ένα τέτοιο μηχανισμό μπορεί κανείς να τον προμηθευτεί ακόμα και μέσω διαδικτύου, με κόστος που κυμαίνεται από τα 27 ευρώ μέχρι και 150.