Επίθεση με βιτριόλι: Ιδιαίτερος Δεκαπενταύγουστος για την Ιωάννα

Διαφορετικός αλλά και ιδιαίτερος ήταν ο φετινός Δεκαπενταύγουστος για την Ιωάννα, την 34χρονη που είχε δεχθεί φρικτή επίθεση με βιτριόλι τον περασμένο Μάιο.

Για τη μητέρα της η χθεσινή γιορτή είχε ξεχωριστή αξία και η χαρά της ήταν μεγάλη, καθώς μετά από τρεις μήνες στο νοσοκομείο, η Ιωάννα βρίσκεται πλέον στο σπίτι.

Για την Ιωάννα η ημέρα ήταν ιδιαίτερη καθώς σύμφωνα με το Star, «ανήμερα της γιορτής της Παναγίας γιόρταζε και η μητέρα της, ο φύλακας-άγγελός της, η οποία δεν έφυγε λεπτό από το πλευρό της όλο αυτό το δύσκολο διάστημα, δίνοντάς της δύναμη και κουράγιο.

Αν και δέχονται λίγες επισκέψεις σημασία έχει ότι η Ιωάννα προσπαθεί να ξαναβρεί τους ρυθμούς της.

«Σας ευχαριστώ όλους που με στηρίξατε και συνεχίζετε να με στηρίζετε με διακριτικότητα, ευαισθησία και καλοσύνη, δείχνοντάς μου πως ο κόσμος δεν είναι μόνο σκληρός και χυδαίος, αλλά έχει και την πλευρά της αγάπης, της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης. Ελπίζω τελικά να τα καταφέρω και να αποδοθεί και η δικαιοσύνη, όπως αρμόζει» δήλωσε η 34χρονη μετά την επίθεση που δέχτηκε με το βιτριόλι.

«Θα δώσω απαντήσεις για την επίθεση»

Η 34χρονη κατηγορουμένη για την επίθεση στην Ιωάννα, έμαθε στις φυλακές Ελαιώνα όπου βρίσκεται προφυλακισμένη, ότι η κοπέλα πήρε εξιτήριο.

Τώρα ετοιμάζει την απολογία της, καθώς όταν συνελήφθη επικαλέστηκε τη σιωπή, ένα δικαίωμα που της το δίνει ο νόμος.

Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει: «Επιφυλάσσομαι να ζητήσω στο επόμενο διάστημα να με καλέσετε για απολογία και να δώσω απαντήσεις στις ερωτήσεις. Θέλω να μελετήσω προσεκτικά όλα τα στοιχεία της υπόθεσης»

Την απολογία της περιμένει κυρίως η Ιωάννα, που μέχρι στιγμής δεν έχει ακούσει ούτε μία συγγνώμη.

Η κατηγορούμενη δέχεται ελάχιστες επισκέψεις στη φυλακή και αυτές είναι από το στενό οικογενειακό της περιβάλλον. Ζητά κυρίως βιβλία και αποφεύγει να συναναστρέφεται με τις υπόλοιπες κρατούμενες. Χαρακτηρίζεται απόμακρη ενώ αποτυπώνει τις σκέψεις σε χαρτί, κάτι που έκανε και πριν την επίθεση με το βιτριόλι.