«Επίθεση» ΣΥΡΙΖΑ στον Μητσοτάκη: «Προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου βρώμικου ’89»

Όχι μόνο σήκωσε το γάντι ο ΣΥΡΙΖΑ στις αιτιάσεις της κυβέρνησης περί παρακράτους, αλλά το πέταξε και πίσω καλώντας τον Κ. Μητσοτάκη να δώσει στη δημοσιότητα ό,τι υλικό διαθέτει από τον νέο Μαυρίκη, όπως αποκαλεί τον επιχειρηματία Μιονή μαζί με την καταγγελία ότι για λογαριασμό του πρωθυπουργού λειτουργεί ένα παρακρατικό δίκτυο που είχε στηθεί από τότε που η ΝΔ βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Επί της ουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνοντας βαρύτατες κατηγορίες στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό περιγράφει μία προσπάθεια να δημιουργηθεί σκηνικό ενός νέου βρώμικου ‘ 89. Με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και την υποκλοπή ιδιωτικής συνομιλίας του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά από τον επιχειρηματία Μιονή , η Κουμουδούρου σχολιάζει πως γεννιούνται μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα που αφορούν και την προστασία της ίδιας της δημοκρατίας από τη δράση του αληθινού παρακράτους..

Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο παρέχει απόλυτη στήριξη στο κορυφαίο στέλεχός του Νίκο Παππά αλλά συγχρόνως εντάσσει την παράνομη καταγραφή της ιδιωτικής του συνομιλίας το 2016 με τον Μιονή σε ένα συντονισμένο παρακρατικό δίκτυο που απέσπασε φωτογραφικό υλικό και από ένα διήμερο διακοπών του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον Αύγουστο του 2018 και χρησιμοποιήθηκε-όπως αναφέρει- όταν ο κ. Μητσοτάκης έκρινε εν μέσω της προεκλογικής περιόδου.

Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για συντονισμένη και σκηνοθετημένη αποδοχή και ανάδειξη από την πλευρά της κυβέρνησης της ΝΔ της παράνομης υποκλοπής ιδιωτικών συνομιλιών πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που οδηγεί την πολιτική ζωή του τόπου με απόλυτη επιλογή και ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη,στη λάσπη και τον βούρκο».

Για την αξιωματική αντιπολίτευση η υπόθεση αυτή μάς γυρίζει 30 χρόνια πίσω, μόνο που τότε η ΝΔ πάλι με Μητσοτάκη αρχηγό, χρησιμοποιούσε-όπως θυμίζει- τις κασέτες Μαυρίκη, ενώ σήμερα χρησιμοποιεί τις κασέτες Μιωνή.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται πεπεισμένοι από την ανάγνωση και μόνο των γεγονότων πως ένα παρακρατικό δίκτυο λειτουργούσε ήδη από την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κι αυτό γινόταν όπως περιγράφεται από κύκλους του με παράνομες ηχογραφήσεις υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως και με παράνομες παρακολουθήσεις από ιδιωτικούς μηχανισμούς εκπαιδευμένων επαγγελματιών με ή χωρίς πτυχίο (φωτογραφίζεται εμμέσως και ο διοικητής της ΕΥΠ) , αλλά που ήξεραν να κάνουν καλά τη δουλειά. Η Κουμουνδούρου πιστεύει δε, ότι αυτό το παρακράτος δεν ήταν η πρώτη φορά που τροφοδότησε το επιτελείο Μητσοτάκη με υλικό καταγραφών ή παρακολούθησης γι’ αυτό και υπενθυμίζει όσα είδαν παραμονές ευρωεκλογών το φως της δημοσιότητας με την δημοσιοποίηση φωτογραφιών του τότε πρωθυπουργού από ένα διήμερο διακοπών του το καλοκαίρι του 2018 με την οικογένειά του. Κατά την Κουμουνδούρου, εκείνο το υλικό, κρατήθηκε έναν σχεδόν χρόνο στο συρτάρι του επιτελείου του κ. Μητσοτάκη, για να ριχθεί στη δημοσιότητα όταν ο ίδιος έκρινε ότι θα τού αποφέρει το μέγιστο πολιτικό όφελος.

Τονίζουν ακόμη στον ΣΥΡΙΖΑ, πως σήμερα παρακολουθούμε το ίδιο έργο με ένα υλικό παρανόμως κτηθέν τέσσερα χρόνια πριν, να μένει στα συρτάρια έως ότου βρεθεί το κατάλληλο timing για να το ρίξει (ο κ. Μητσοτάκης) στην αρένα. Αδιάψευστο κατά την αξιωματική αντιπολίτευση στοιχείο αυτού του συμπεράσματος είναι ότι το υλικό αυτό βρισκόταν εδώ και καιρό σε γνώση βουλευτών της ΝΔ, κάτι που, όπως αναφέρει, επιβεβαιώνουν και οι ερωτήσεις που υπέβαλε ο κ. Πλεύρης προς τον κ. Παππά κατά την διάρκεια της κατάθεσής του στην Προανακριτική, στις 5 Μαρτίου του 2020. Ερωτήσεις που αφορούσαν ακριβώς στα επίμαχα σημεία της υποκλοπής. Όπως επίσης και το γεγονός, λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ φρόντισε πολύ νωρίτερα, και ειδικότερα στις 18 Νοεμβρίου του 2019 να αλλάξει τον νόμο προκειμένου να νομιμοποιήσει τη χρήση σε δίκες παράνομων αποδεικτικών μέσων, προφανώς-όπως επισημαίνουν- για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις κασέτες που είχε ήδη στα συρτάρια του ο κ. Μητσοτάκης εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου.

Σήμερα δε ο κ. Μιονή δηλώνει ότι κατέχει και άλλες κασέτες παράνομων ηχογραφήσεων με σκοπό να τις δημοσιοποιήσει ο ίδιος ή αυτός που τον προστάζει κι αφού η κυβέρνηση δια του κ. Πέτσα υιοθέτησε πλήρως τους διαλόγους και το υλικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό να σταματήσει άμεσα αυτόν τον επικίνδυνο κατήφορο για τη δημοκρατία και να σταματήσει να κυβερνά με μαφιόζικες και παρακρατικές μεθόδους και να δώσει επίσης ό,τι υλικό διαθέτει από τον νέο Μαυρίκη (Μιονή) στη δημοσιότητα.

Του επισημαίνουν επιπλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχουν ούτε να φοβηθούν ούτε να κρύψουν τίποτα γιατί δεν έχουν σκελετούς στις ντουλάπες τους. Δεν αναδείχθηκαν, σημειώνουν, στην πολιτική από τις χορηγίες της Siemens ούτε συμμετέχουν σε off shore εταιρείες, ούτε έχουν εξοχικά μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο, ούτε τούς ανήκει το σπίτι του Βολταίρου, ούτε εκλέχτηκαν στην κυβέρνηση χάρη στην στήριξη επιχειρηματικών και εκδοτικών συμφερόντων.

Στο τέλος σχολιάζουν ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, ούτε την λάσπη ούτε το παρακράτος, μάλλον άλλοι έχουν πολλά να φοβηθούν.

Νωρίτερα η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να πάρει άμεση θέση για τις αποκρουστικές παρεμβάσεις του υπουργού κ. Γεωργιάδη στη Δικαιοσύνη αναφερόμενη στην δημόσια απειλή από μέρους του, της εισαγγελέως Διαφθοράς που ερευνά την υπόθεσή του. Ο υπουργός ανάπτυξης έφθασε σε σημείο, ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να πει πως η εισαγγελική λειτουργός «πρέπει να μπει φυλακή» . Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός ή τον στέλνει σήμερα σπίτι του ή υιοθετεί τις χυδαίες και ωμές παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη που τον ερευνά, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.