Επτά συλλήψεις και εννέα σχηματισμοί δικογραφιών για κλοπές και ληστείες

Δύο αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 32 ετών, κατάφεραν να διαρρήξουν τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα, χθες το απόγευμα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι δύο άντρες συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω όπως και άλλα πέντε άτομα για περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών, κατά το τελευταίο 24ωρο στο πλαίσιο πεζών περιπολιών.

Παράλληλα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος εννέα ατόμων για περιπτώσεις ληστειών και κλοπών που έγιναν το πρηγούμενο διάστημα. Μεταξύ αυτών, δύο νεαροί αλλοδαποί, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται ότι τον Σεπτέμβριο του 2019, στο κέντρο της πόλης, με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου αφαίρεσαν από δύο δεκαπεντάχρονους τα κινητά τους τηλέφωνα.

Άλλη δικογραφία αφορά σε έναν τριαντατετράχρονο ημεδαπό, ο οποίος επιχείρησε να αφαιρέσει με τη χρήση βίας την τσάντα γυναίκας, τον περασμένο Αύγουστο, στην Περαία, ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους προσέγγισε την ίδια γυναίκα και τραυματίζοντάς την με αιχμηρό αντικείμενο, αφαίρεσε την τσάντα της, σε στάση αστικού λεωφορείου στο κέντρο της πόλης.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ οι περιπολίες και οι έλεγχοι της αστυνομίας θα ενταθούν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

-Ad-